Στον «αέρα» τις επόμενες ημέρες ο διαγωνισμός για το νέο Ειρηνοδικείο Πύλου

Στον «αέρα» τις επόμενες ημέρες  ο διαγωνισμός για το νέο Ειρηνοδικείο Πύλου

Η ώρα για τη δημοπράτηση του έργου ανέγερσης του νέου Ειρηνοδικείου Πύλου έφτασε μετά την απόφαση για έγκριση της διακήρυξης και των συμβατικών τευχών του Διοικητικού Συμβουλίου των «Κτιριακών Υποδομών ΑΕ».

Η έγκριση της διακήρυξης και των συμβατικών τευχών για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου «Ανέγερση Κτηρίου Ειρηνοδικείου Πύλου, Δήμου Πύλου-Νέστορος», προϋπολογισμού μελέτης 1.077.000 ευρώ, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Σώματος την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέσα στις επόμενες μέρες δε, αναμένεται βγει στον «αέρα» και ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός του έργου.

Νέο κτήριο
Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.), σύμφωνα με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης και επιχορήγηση της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου κτηρίου, όπου θα στεγασθεί το Ειρηνοδικείο, και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Το νέο κτήριο του Ειρηνοδικείου Πύλου θα αποτελείται από δύο ορόφους, με πραγματοποιούμενη δόμηση 390 μ2, και θα περιλαμβάνει αίθουσα συνεδριάσεων Ειρηνοδικείου, γραφείο ειρηνοδίκη, γραφείο επιμελητή, αίθουσα αρχείου Ειρηνοδικείου και χώρους υγιεινής κοινού και προσωπικού.

Πάγιο αίτημα
Η κατασκευή κτηρίου για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου Πύλου ήταν πάγιο αίτημα της περιοχής, αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, μιας και το κτήριο που στεγάζεται τώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των δικηγόρων, των γραμματέων, των δικαστών, αλλά και των πολιτών που προσέρχονται σε αυτό.

Μάλιστα, στην κατασκευή του κτηρίου είχαν αναφερθεί πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, κατά την επίσκεψή τους στην Καλαμάτα, τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, όσο και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τέλος, στην ίδια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» εγκρίθηκε παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την ολοκλήρωση του έργου «Επισκευές στα κτήρια Γυμνασίου-Λυκείου Μεθώνης & Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Πυλίας».

Της Βίκυς Βετουλάκη