Συναυλία του Franco Teodoro Tomasi απόψε στη Μεσσήνη

Συναυλία του Franco Teodoro  Tomasi απόψε στη Μεσσήνη

Απόψε Παρασκευή, στις 9.00 το βράδυ, στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα (απέναντι από το Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη) στη Μεσσήνη, θα δοθεί συναυλία του Franco Teodoro Tomasi με ναπολιτάνικες καντάδες και τραγούδια στη διάλεκτο Γκρίκο.

Μιλώντας για τον καλλιτέχνη η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και συνεργάτις της επίτιμης προξένου της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτας Μποβιτσέλι, Λίνα Καμαρινοπούλου, είπε ότι είναι τιμή για την πόλη η παρουσία του, ενώ η διάλεκτος Γκρίκο, που γνωρίζει καλά, προσφέρει μια στενή επαφή με τη Σικελία, με τον κ. Tomasi, μάλιστα, να έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας.

Κλείνοντας, η κα Καμαρινοπούλου ευχαρίστησε την Ιταλική Πρεσβεία για την οικονομική βοήθεια, προκειμένου να βρεθεί ο Franco Teodoro Tomasi στη Μεσσήνη.

Από πλευράς του, ο κ. Franco Teodoro Tomasi ευχαρίστησε το Δήμο Μεσσήνης και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο για την πρόσκληση, ενώ εξήγησε ότι θα παρουσιάσει ένα μουσικό περίπατο από τραγούδια της νότιας Ιταλίας και ειδικά από τη Νάπολη, αφού, όπως σχολίασε, εκεί ήταν το επίκεντρο που επηρέασε όλο το ιταλικό τραγούδι.
Π.Μπ.