Ξεκινά το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Καλαμάτας»

Ξεκινά το έργο «Βελτίωση  Οδικής Ασφάλειας Δήμου Καλαμάτας»

Υπεγράφη χθες από το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΣ Α.Τ.Ε.» σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού μελέτης 2.800.000 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», με την έκπτωση της εργολαβίας να ανέρχεται σε 49,82%.

Σημειώνεται ότι η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 365 ημερολογιακές ημέρες.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας εντός του αστικού χώρου, όπου και θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε 230 επικίνδυνα σημεία.

Προβλέπεται βελτίωση 205 επιλεγμένων υφιστάμενων διαβάσεων πεζών (αντικατάσταση υλικού διαβάσεων με τοποθέτηση κυβόλιθων για μεγαλύτερη αντοχή, διασφάλιση των προδιαγραφών με τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ, εγκατάσταση διατάξεων φωτισμού διαβάσεων, με ηλιακά πάνελ, σε διαβάσεις με μειωμένη ορατότητα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού) καθώς και αντικατάσταση περίπου 4,7 χιλιομέτρων οδοστρώματος με αντιολισθηρή άσφαλτο σε κρίσιμα σημεία.