Ο ΝΑΣΚ Αίολος Καλαμάτας ανακήρυξε ευεργέτη τον Στάθη Καρέλια

Ο ΝΑΣΚ Αίολος Καλαμάτας ανακήρυξε ευεργέτη τον Στάθη Καρέλια

Ο ΝΑΣΚ Αίολος Καλαμάτας ανακήρυξε τον Στάθη Καρέλια ευεργέτη του συλλόγου, με ειδική πλακέτα να τοποθετείται στις εγκαταστάσεις της παραλίας, μαζί με τις αντίστοιχες που μνημονεύουν τους ιδρυτές και τους μεγάλους χορηγούς του καλαματιανού ναυταθλητικού σωματείου.

Η απόφαση έγινε γνωστή κατά τη διάρκειας της προχθεσινής γιορτής απονομών των επάθλων για την ιστιοπλοϊκή συνάντηση Ανοικτής Θάλασσας που διεξήχθη 3-5 Ιουνίου για 24η φορά στη μνήμη του Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης ο Στάθης Καρέλιας δεν παρέλαβε μόνο την καθιερωμένη πλακέτα εκ μέρους της οικογένειας σε ανάμνηση του πατέρα του και του φετινού αγώνα, αλλά και την επιστολή με την οποία το ΔΣ επικύρωσε την απόφαση, με την οποία υπογραμμίζεται η ξεχωριστή θέση του στον Αίολο.

Η σχέση των δύο πλευρών είναι πολύ παλιά και ξεκίνησε απ’ όταν ο Στάθης Καρέλιας ήταν παιδί και μάθαινε τα μυστικά της ιστιοπλοΐας. Γι’ αυτό και ήταν μια δυνατή στιγμή με έντονη συγκίνηση όταν παρέλαβε το σχετικό έγγραφο από τον πρώτο του προπονητή και νυν επίτιμο πρόεδρο του Αιόλου, Παναγιώτη Δρακόπουλο!

Η εορταστική εκδήλωση της Τετάρτης φιλοξενήθηκε στην έδρα της παραλίας, με πρωτοφανή συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους του Αιόλου και τον νυν πρόεδρο, Χάρη Βγενή. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ο εκπρόσωπος του λιμενάρχη κος Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος, η αντιδήμαρχος κα Αγγελή, ο πρόεδρος της ΚΑΚ κ. Αγγελής, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Σταύρος Στούπας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης. Ο πλούσιος απολογισμός της σαιζόν που πέρασε και οι σημαντικές διοργανώσεις που επίκεινται ήταν ένας ακόμη λόγος ικανοποίησης στον καλαματιανό σύλλογο. Μεταξύ άλλων ξεχώρισαν κατά τη φετινή σαιζόν το πανελλήνιο πρωτάθλημα όπτιμιστ Κ13 που έφερε στην Καλαμάτα περίπου 1000 άτομα, αθλητές και συνοδούς και η νίκη του Blue Line σε διεθνή αγώνα Ανοικτής Θάλασσας που έγινε στη Μάλτα. Η χρονιά θα κλείσει με δύο ακόμη σπουδαίες διοργανώσεις, το καθιερωμένο μεγάλο διασυλλογικό πρωτάθλημα όπτιμιστ και λέιζερ του Σεπτεμβρίου, αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης, με το οποίο θα εγκαινιαστεί εντυπωσιακά το νέο άθλημα που «υιοθέτησε» ο Αίολος!

Φυσικά την αφορμή για την προχθεσινή εκδήλωση έδωσαν οι απονομές στους νικητές της 24ης συνάντησης «Γεώργιος Καρέλιας»…

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 9 σκάφη, ενώ διεξήχθησαν δύο σκέλη στις διαδρομές Καλαμάτα-Κορώνη και Φοινικούντα-Καλαμάτα (λόγω άπνοιας δεν έγινε το σκέλος Κορώνη-Φοινικούντα).

Νικητής στη γενική κατηγορία, 1ο στο Καλαμάτα-Κορώνη και 2ο στο Φοινικούντα-Καλαμάτα αναδείχθηκε το σκάφος Blue Line του Αιόλου, με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο.

Τα υπόλοιπα σκάφη που διακρίθηκαν και συμμετείχαν ήταν: Marialena (Αίολος) με κυβερνήτη τον Α. Μάλιο (1η θέση στο Φοινικούντα-Καλαμάτα, 2η θέση στη γενική overall), Elmesky (Αίολος) με κυβερνήτη τον Ε. Αναγνωσταρά (2η θέση στο α’ σκέλος, 3η στο γ’ σκέλος και στην γενική), Alexandra (ΙΟ Καλαμάτας) με κυβερνήτη τον Π. Κανελλόπουλο, «Αλυών» (Αίολος) με κυβερνήτη τον Ν. Λαμπούση, «Ιβίσκος» (ΝΟ Καλαμάτας) με κυβερνήτη τον Γιάννη Αδαμόπουλο (3η θέση στο α’ σκέλος) και τα Olvido III και «Έλληνας» του Αιόλου με κυβερνήτες τους Δ. Παπαδάτο και Χάρη Φερλέ.