Δ.Σ. Τριφυλίας: Ψηφίστηκε η εναλλακτική 15 συμβούλων σε τροποποίηση προϋπολογισμού

Δ.Σ. Τριφυλίας: Ψηφίστηκε η εναλλακτική 15 συμβούλων σε τροποποίηση προϋπολογισμού

Τα χρήματα από ΤΕΜΕΣ εγγράφονται για Τουριστικό & Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων

Ανατροπή στη διάθεση των χρημάτων της ΤΕΜΕΣ, από την εισφορά γης σε χρήμα, που προωθούσε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την Πέμπτη το βράδυ, καθώς η πλειοψηφία των συμβούλων υπερψήφισε την εναλλακτική πρόταση 15 συμβούλων τα χρήματα να διατεθούν για το Τουριστικό και το Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων.

Με την απόφαση της Ο.Ε. από τα 694.482 ευρώ της εισφοράς γης σε χρήμα της ΤΕΜΕΣ, με βάση την υπ’ αριθ. 3/2023 Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, προωθούνταν να διατεθούν, μεταξύ άλλων, 345.682 ευρώ για «Προμήθεια μηχανημάτων έργου» και από 37.200 ευρώ για τέσσερις απευθείας αναθέσεις για «Δαπάνες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών μέσω δημοσίων συμβάσεων» ανά Δημοτική Ενότητα.

Στην εναλλακτική πρόταση των 15 δημοτικών συμβούλων που αφορούσε στην 130/2023 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής τονίζεται: «Τα 694.482 ευρώ, που προέρχονται από την εισφορά γης σε χρήμα μετά την αριθ.3/2023 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, να διατεθούν ως εξής: 494.482 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του Τουριστικού Ξενώνα στους Γαργαλιάνους. 200.000 ευρώ για συντήρηση-επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαργαλιάνων, έργο κοινωνικής υποδομής, νέο έργο (ΠΔ 6-10-78), λόγω των αυξημένων αθλητικών αναγκών».

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ενέκρινε και ψήφισε την εναλλακτική πρόταση, η οποία πλέον αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου