Καλαμάτα: Δεκαεννιά έφηβοι «στα παπούτσια» του Σαίξπηρ

Καλαμάτα: Δεκαεννιά έφηβοι «στα παπούτσια» του Σαίξπηρ

Το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ανεβαίνει στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου από τη Γιώλικα Πουλοπούλου.

Τους καρπούς της πολύμηνης προετοιμασίας για το ανέβασμα της καλοκαιρινής παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης ο εφηβικός θίασος της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας από τις 6 έως και τις 9 Ιουλίου.

Σε μια αναμέτρηση μεταξύ σχολικών υποχρεώσεων και πολύωρων προβών, οι δεκαεννιά νεαροί ηθοποιοί κατάφεραν να βρουν την τέλεια ισορροπία, επιχειρώντας έτσι να προκύψει ένα άρτιο αποτέλεσμα, που θα δικαιώσει για μια ακόμη φορά το σημαντικό αποτύπωμα της Πειραματικής Σκηνής στο πολιτιστικό προϊόν της πόλης.

Διαχρονικές καταστάσεις και ανθρώπινες συμπεριφορές, όπως ο φανατισμός, η σύγκρουση, η κοινωνική τύφλωση και η αναπαραγωγή στερεοτύπων είναι μερικά από εκείνα με τα οποία θα αναμετρηθούν επί σκηνής οι πρωταγωνιστές, μέσα από την εξαιρετική γραφή του Σαίξπηρ και τη σκηνοθετική ματιά της Γιώλικας Πουλοπούλου.

«Πως θα πάει ο κόσμος μας ένα βήμα παραπέρα, αν δεν ανοίξουμε τις καρδιές μας και τα μυαλά μας», διερωτάται εύστοχα η τελευταία, για να συμπυκνώσει το περιεχόμενο μιας ολόκληρης παράστασης, ενώ καλεί το φιλότεχνο κοινό της πόλης –ανεξαρτήτως ηλικίας- να την παρακολουθήσει.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Δ.Σ. της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Λέττα Πετρουλάκη, αναφερόμενη στο έργο του Σαίξπηρ, σημειώνει: «Τι πιο ωραίο για μια συγκινητική ιστορία αγάπης να αποδοθεί και να ζωντανέψει από μια ομάδα εφήβων».

Χρ.Μ.

  • «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, από 6 έως 9 Ιουλίου, στις 21.00 στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας
  • Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (καθημερινά 19.00-21.00).
  • Γενική είσοδος 10 ευρώ, και μειωμένη είσοδος 8 ευρώ.