Δήμος Μεσσήνης: Σε αυξημένη ετοιμότητα οι υπηρεσίες λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Δήμος Μεσσήνης: Σε αυξημένη ετοιμότητα  οι υπηρεσίες λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας βρίσκονται οι υπηρεσίες του  Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Έχοντας ως στόχο την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων από τον καύσωνα «Κλέων» που εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα και θα πλήξει τη χώρα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μεσσήνης θα διαθέσει προς τους πολίτες την αίθουσα του ΚΑΠΗ, οδός Μουλαβασίλη 10.

Ο χώρος θα λειτουργήσει ως αίθουσα υποδοχής και παραμονής του κοινού κατά τις ώρες από 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ., από την Παρασκευή 14 Ιουλίου έως και την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις επόμενες μέρες πρέπει να είναι τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, καθώς και τα μωρά και τα μικρά παιδιά, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

•Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

•Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

•Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού

•Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες προστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: civilprotection.gov.gr

Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου πυρκαγιάς.