Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαία τον Ιούνιο στη Μεσσηνία

Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν  σε τροχαία τον Ιούνιο στη Μεσσηνία

Ξεπέρασαν τις 2.000 οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε οδηγούς μέσα σε ένα μήνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου για το μήνα Ιούνιο, αυτή είναι η κυριότερη επικίνδυνη παράβαση, ενώ συνολικά βεβαιώθηκαν περίπου 3.000 παραβάσεις.

Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 23 τροχαία ατυχήματα με 36 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα, πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με πέντε νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με πέντε  σοβαρά τραυματίες και 15 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 26 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία τον Ιούνιο δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαία ατύχημα. Σημειώθηκαν, όμως δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με δύο σοβαρά τραυματίες και έξι ελαφρά τροχαία με δέκα ελαφρά τραυματίες.

Παραβάσεις
Οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η παραβίαση της προτεραιότητας, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και το αντικανονικό προσπέρασμα.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούνιο συγκροτήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 684 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15.477  έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 242 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.964 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 2.001 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 278 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 221 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 154 για ΚΤΕΟ, 86 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 70 για παραβίαση σηματοδότη, 50 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 46 για αντικανονικούς ελιγμούς, 42 για αντικανονικό προσπέρασμα, 8 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 8 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.
Β.Β.