Δύο χασισοφυτείες σε Μακαρία Μεσσήνης και Πυλία – Ξεριζώθηκαν πάνω από 200 χασισόδεντρα

Δύο χασισοφυτείες σε Μακαρία Μεσσήνης και Πυλία – Ξεριζώθηκαν πάνω από 200 χασισόδεντρα

Πάνω από 200 χασισόδεντρα σε πλήρη ανάπτυξη εντόπισαν και ξερίζωσαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας το Σαββατοκύριακο σε περιοχές της Μεσσήνης και της Πύλου.

Τις τελευταίες μέρες τη δράση του τμήματος συνέδραμε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας, υπό την καθοδήγηση των Μεσσήνιων αστυνομικών, με απτά, όπως αποδείχτηκε, αποτελέσματα.

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν ως καλλιεργητές πατέρας και γιος, ενώ στη δεύτερη δεν έχουν εντοπισθεί ακόμα οι δράστες που την καλλιεργούσαν.

Στη Μακαρία
Στην πρώτη περίπτωση κατασχέθηκαν 51 δενδρύλλια κάνναβης και αρδευτικός εξοπλισμός. Η χασισοφυτεία εντοπίσθηκε στην περιοχή της Μακαρίας στο Δήμο Μεσσήνης, αρχικά από το ελικόπτερο της Αστυνομίας, να έχει εγκατασταθεί ανάμεσα σε καλλιέργειες με αραχίδα. Στη συνέχεια, εντοπίσθηκε από εδάφους.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση έγινε  εξερεύνηση της περιοχής, κατά την οποία εντοπίστηκε, εντός οριοθετημένου αγροκτήματος, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 51 δενδρύλλια, ύψους έως 1,7 μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί συνέλαβαν εκεί στην περιοχή έναν 65χρονο και τον 33χρονο γιο του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ως τα άτομα που καλλιέργησαν τη χασισοφυτεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου απολογήθηκαν χθες και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στην Πυλία
Οι επιτυχίες της Δίωξης το Σαββατοκύριακο συνεχίσθηκαν και σε δασική περιοχή στην Αγία Κυριακή, ανάμεσα στη Χώρα και τη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, όπου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, εντοπίσθηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο εντοπίσθηκε φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν 172 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,4 μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο χώρο της φυτείας διαπιστώθηκε ότι οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει για το πότισμα μη ορατό δίκτυο υδροσωλήνων (το είχαν θάψει στο έδαφος), εξασφαλίζοντας νερό από παραπλήσιο αγωγό άρδευσης μέσω παράνομης σύνδεσης. Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν πως οι καλλιεργητές είχαν φτιάξει έναν αυτοσχέδιο υγρολιπαντήρα, χρησιμοποιώντας έναν παλιό θερμοσίφωνα. Όλα κατασχέθηκαν, ενώ το προανακριτικό έργο και για τις δύο υποθέσεις διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Η δε αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη μεγάλη φυτεία στην Πυλία.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής στην Ελαία του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, συνελήφθη ένας 40χρονος από το Βόλο, γιατί κατείχε κατεργασμένη κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους 8,4 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Γι’ αυτή την υπόθεση προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη