Εγκαινιάστηκε το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας στο αεροδρόμιο

Εγκαινιάστηκε το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας στο αεροδρόμιο

Εγκαινιάστηκε χθες το αναβαθμισμένο Τουριστικό Περίπτερο (info kiosk) του Δήμου Καλαμάτας στο αεροδρόμιο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο διαδραστικό περίπτερο, που παρέχει στους επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» όλες τις πληροφορίες για τα αξιοθέατα, την ιστορία, τα καταστήματα εστίασης, τις εκδηλώσεις, όπως και άλλες πληροφορίες που αφορούν στην περιοχή μας.

Το τουριστικό περίπτερο, εκτός από τα ενημερωτικά φυλλάδια, διαθέτει διαδραστική οθόνη αφής που μέσω της πλατφόρμας mobi messinia, και της ευγενικής χορηγίας του εμπνευστή της Χρήστου Κωτσιόβενου, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί στα αγγλικά και στα ελληνικά στην πόλη της Καλαμάτας και να πάρει μια πρώτη γεύση της περιοχής.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τον τουρισμό και την τουριστική προβολή της πόλης, επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Και πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται και η στρατηγική για την κρουαζιέρα.

“Οι προσπάθειες του Δήμου θα συνεχιστούν σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία, με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον Εμπορικό Σύλλογο, με όλους αυτούς τους φορείς, για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την περιοχή μας”, σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, αναφέρθηκε στην προσθήκη ακόμα δύο info kiosk μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ την ικανοποίησή της εξέφρασε και η αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Βιβή Βλάχου, που χαρακτήρισε ως “στολίδι” το νέο αναβαθμισμένο info kiosk.

Να σημειωθεί πως στα εγκαίνια του τουριστικού περιπτέρου παρευρέθησαν η αερολιμενάρχης Καλαμάτας Βιβή Βλάχου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Πατριαρχέας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, Γιάννης Κολοβός, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπασακίδης, Μαρία Αγγελή, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Αναστάσης Σκοπετέας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας κ.ά.