Εκδήλωση παρουσίασης της επετειακής έκδοσης «Αρφαρά»

Εκδήλωση παρουσίασης  της επετειακής έκδοσης «Αρφαρά»

Εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών Αρφαρών πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας προχθές, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την παρουσίαση της επετειακής έκδοσης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 με τίτλο «Αρφαρά» των συγγραφέων Θεόδωρου Λαφαζάνου, Ηλία Μπαρούνη και Αλέξανδρου Κατσαμπάνη.

Σημειώνεται ότι το ιστορικό βιβλίο εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία του Αρφαραίου προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, ο οποίος και παρέστη στην εκδήλωση.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρφαρών Τέλης Ματθαίος και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Μίλησαν, επίσης, η πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής, δημοτική σύμβουλος Μαρία Μπαρούνη και οι συγγραφείς του βιβλίου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορευτικά, θεατρικά, μουσικά και παραδοσιακά δρώμενα, ενώ στην πλατεία υπήρξε και έκθεση ιστορικών αντικειμένων από τη συλλογή του Σπύρου Κατσίρα.