ΕΛΤΑ: Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROMED

ΕΛΤΑ: Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROMED

Η Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROMED εκδίδεται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community–EuroMed/PUMed»)-με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Με φετινό κοινό θέμα «Τα Φεστιβάλ της Μεσογείου», τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιλέγουν να απεικονίσουν στα ελληνικά γραμματόσημα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (KDF), που μετρά σχεδόν 30 χρόνια πορείας στην προώθηση του σύγχρονου χορού.

Για το σχεδιασμό των γραμματοσήμων χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες του © Albert Vidal / Vèrtex Comunicació, από το ντουέτο Fine Lines της Roser López Espinosa και το έργο Sonoma της ομάδας La Veronal, που παρουσιάστηκαν στο 27ο και 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αντίστοιχα. Στα γραμματόσημα αυτά αποτυπώνεται ο δυναμισμός των χορευτικών συνόλων, η δύναμη της κίνησης, η έκφραση του σώματος μέσα από παραστάσεις ιδιαίτερες χωρίς στερεότυπα και κοινωνικούς αποκλεισμούς.