Εντοπίστηκαν οι πρώτες φωλιές θαλασσίων χελωνών στην Καλαμάτα

Εντοπίστηκαν οι πρώτες φωλιές θαλασσίων χελωνών στην Καλαμάτα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι θαλάσσιες χελώνες που συναντώνται στο μεσσηνιακό κόλπο επιλέγουν να γεννούν τα αυγά τους, μεταξύ άλλων τοποθεσιών, και στην παραλία της Καλαμάτας. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και το βράδυ της Τετάρτης, όταν θαλάσσια χελώνα έγινε αντιληπτή να γεννά και κατόπιν να σκεπάζει τα αυγά της στην ανατολική παραλία της πόλης.

Όπως διευκρινίζουν οι εθελοντές του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», σε περίπτωση που εντοπιστεί φωλιά ή χελωνάκια:

  • Επικοινώνησε με τον ΑΡΧΕΛΩΝ στο τηλέφωνο 6941 511 511 ή στείλε email στο: rescue.archelon@gmail.com ώστε να λάβεις τις κατάλληλες / απαραίτητες οδηγίες για το πως μπορείς να βοηθήσεις!

*H σποραδική εμφάνιση μεμονωμένων φωλιών θαλάσσιας χελώνας σε διάφορα σημεία της Ελλάδος είναι συνηθισμένη λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής της χώρας. Κάθε φωλιά μπορεί να είναι σημαντική για την μελλοντική επιβίωση των θαλάσσιων χελωνών στην κλιματική αλλαγή. Γι’ αυτό η πληροφορία που έχεις είναι πολύτιμη για τον ΑΡΧΕΛΩΝ και κυρίως για την σωτηρία των θαλσσσίων χελωνών.