Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στην Ασπροπουλιά

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στην Ασπροπουλιά

Παρατημένα για αρκετές ημέρες ήταν τα δενδρύλλια κάνναβης που εντόπισαν και ξερίζωσαν σε αγροτική περιοχή στην Ασπροπουλιά του Δήμου Καλαμάτας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, να καλλιεργείται φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 21 χασισόδεντρα, ύψους έως 2 μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Οι καλλιεργητές πιθανότατα αντιλήφθηκαν ότι τις προηγούμενες ημέρες πετούσε στη Μεσσηνία το ελικόπτερο της Αστυνομίας και εγκατέλειψαν τη φυτεία για να μη συλληφθούν.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των δραστών.

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατοχή μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών.

Στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, συνελήφθη ένας 34χρονος Αιγύπτιος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 4,8 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 34χρονος παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Τέλος, στο Ασπρόχωμα, από αστυνομικούς της ίδιας ομάδας, συνελήφθησαν τρεις νεαροί, ηλικίας 18, 20 και 21 ετών, γιατί κατείχαν μικρή ποσότητα κάνναβης, βάρους  0,8 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση για αυτές τις υποθέσεις διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Β.Β.