Φιλιατρά: Με δαπάνη του Εμπορικού Συλλόγου φωτισμός στην κεντρική πλατεία

Φιλιατρά: Με δαπάνη του Εμπορικού Συλλόγου φωτισμός στην κεντρική πλατεία

Με πρωτοβουλία και δαπάνη του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών αντικαταστάθηκαν καμένες λάμπες φωτισμού και φωτίστηκε, επιτέλους, η κεντρική πλατεία Φιλιατρών.

Το γεγονός χαροποιεί κατοίκους κaι επαγγελματίες των Φιλιατρών, ενώ δημόσια εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, Διονύσιος Καραβίτης, και ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Τσαφαράς. Ο τελευταίος πολλές φορές έχει θέσει σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα με τις καμένες λάμπες στην πλατεία, το Δημαρχείο και το Ρολόι, καθώς και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία με το χορταριασμένο Βενετσιάνικο σιντριβάνι κ.ά., έχοντας τονίσει πολλάκις ότι η εικόνα εγκατάλειψης προσβάλλει τα Φιλιατρά.

Σε δήλωση του προέδρου του Σ.Κ. Φιλιατρών, Διονυσίου Καραβίτη, σημειώνεται: «Θα ήθελα εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, που με δική τους δαπάνη φωταγωγήθηκε η κεντρική πλατεία της πόλης. Αποδείχτηκε πως μία φυσιολογική σε μέγεθος δαπάνη ήταν αρκετή για να αλλάξει όψη προς το καλύτερο, να αναδειχτεί περισσότερο και να είναι περισσότερο ελκυστική και ασφαλής για τους πολίτες και τους επισκέπτες της, τόσο η πλατεία όσο και η παιδική χαρά».

Προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Πέμπτης, ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Τσαφαράς, ανέφερε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών που μ’ ένα πολύ μικρό, τριψήφιο, νούμερο εξόδων, και για το καλαθοφόρο και για την προμήθεια των λαμπτήρων, κατόρθωσαν να ανάψουν τα φώτα της πλατείας των Φιλιατρών. Κάτι που δεν έχετε κάνει έπειτα από αλλεπάλληλες παρατηρήσεις που έχω κάνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και τα φώτα κάτω από το Δημαρχείο και το Ρολόι παραμένουν σβηστά…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου