ΓΕΛ Τριφυλίας: Χαρά και ευτυχία για τις επιτυχίες στις Πανελλαδικές

ΓΕΛ Τριφυλίας: Χαρά και ευτυχία για τις  επιτυχίες στις Πανελλαδικές

Γεμάτοι χαρά είναι οι νεοεισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Γενικά Λύκεια Τριφυλίας.

Χθες, λοιπόν, μιλήσαμε με πρωτεύσαντες σε αριθμό μορίων, οι οποίοι μάλιστα εισήχθησαν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής, και παρουσιάζουμε τι μας είπαν:

Μαρία Όλγα Γιαννάκη, ΓΕΛ Γαργαλιάνων: «Διάλεξα την Οδοντιατρική Αθήνας και είμαι χαρούμενη που πέρασα στην πρώτη επιλογή μου. Επέλεξα τη σχολή, αφού ζύγισα τα πράγματα, καθώς είναι κάτι που μου αρέσει. Από την άλλη, είναι οι προοπτικές που σου προσφέρει για το μέλλον επαγγελματικά. Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη, γιατί μου έχει φύγει όλο το άγχος, αφού τελείωσε όλη αυτή η διαδικασία. Για το μέλλον υπάρχουν πολλές προσδοκίες και ξεκινά κάτι καινούργιο, που επίσης θα έλεγα έχει άγχος».

Ιωάννης Ντούνος, ΓΕΛ Φιλιατρών: «Πέρασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Είναι κάτι που περίμενα με τη βαθμολογία που είχα συγκεντρώσει. Ήμουν σίγουρος ότι θα έμπαινα σε αυτή τη σχολή και είμαι χαρούμενος. Την επέλεξα, γιατί εκεί βρίσκεται το μέλλον, στην τεχνολογία και τους αυτοματισμούς, ενώ έχει και μαθήματα που με ενδιαφέρουν, όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική. Σίγουρα ακολουθεί μια περίοδος με αρκετό διάβασμα, αλλά και μια νέα αρχή!».

Διονυσία – Δέσποινα Μελά, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Πέρασα στη Νομική Αθηνών και είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν αυτό που ήθελα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου στάθηκαν στον αγώνα που έδωσα φέτος. Τώρα ξεκινά μια καινούργια ζωή και μια νέα πόρτα άνοιξε για μένα.

Απ’ όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω ή δικηγόρος ή δικαστής, οπότε θ’ ακολουθήσω κάτι από αυτά. Φαντάζομαι ότι θα έχω πολλές ευκαιρίες, θα ανοίξουν πολλές νέες πόρτες και θα βρω αυτό που επιθυμώ να κάνω στο μέλλον!».

Δήμητρα Μπαμπαρούτση, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Πέρασα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη. Είμαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μου και ως σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Την επέλεξα, διότι μου άρεσαν πολύ οι προοπτικές που έχει, καθώς ασχολείται με την τεχνολογία. Είναι μια νέα αρχή και θα δούμε τη συνέχεια!».

Σωκράτης Γκόγκας, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Πέρασα Μηχανολόγος Αεροναυπηγός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς ήταν η πρώτη επιλογή μου. Επέλεξα τη συγκεκριμένη Σχολή, γιατί μου αρέσει και δίνει πολλές διεξόδους. Έχει πολλούς τομείς που μπορείς να διαλέξεις στη συνέχεια και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον.

Από εδώ και πέρα, σίγουρα η φοιτητική ζωή θα είναι πολύ ωραία. Θα έχει μεν διάβασμα, αλλά θα είναι πιο χαλαρά συγκριτικά με τώρα!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου