Google: Το Bard έρχεται στην Ελλάδα – Οι νέες δυνατότητες

Google: Το Bard έρχεται στην Ελλάδα – Οι νέες δυνατότητες

Στην Ελλάδα διατίθεται από σήμερα το Bard, το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Google, στο πλαίσιο περαιτέρω επέκτασής του σε ακόμη περισσότερες χώρες. 

Στόχος του Bard είναι να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων μας. Αντλεί πληροφορίες από το διαδίκτυο για να παρέχει φρέσκες, υψηλής ποιότητας απαντήσεις, σημειώνει η Google. Πρόκειται για ένα πρώιμο πείραμα που  επιτρέπει τη συνεργασία με την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη. «Μπορεί να αποτελέσει μια διέξοδο για τη δημιουργικότητα και ένα ορμητήριο για την περιέργεια», επισημαίνει η Google.

Από σήμερα, μπορεί κανείς να αλληλεπιδράσει με το Bard σε περισσότερες από 40 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών. Οι χρήστες αποκτούν επίσης πρόσβαση στο Bard σε περισσότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας και ολόκληρης της Ευρώπης. Η εταιρεία σημειώνει πως για την επέκταση έχει συνεργαστεί στενά με ειδικούς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και ρυθμιστικές αρχές. Παρέχοντας το Bard σε όλο και περισσότερες περιοχές και γλώσσες, με την πάροδο του χρόνου, δηλώνει πως θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις Αρχές AI της Google ως οδηγό, να ενσωματώνει τα σχόλια των χρηστών και να λαμβάνει μέτρα για την προστασία του απορρήτου και των δεδομένων τους. 

Πιο προσαρμοσμένες απαντήσεις

Σύμφωνα με την Google, ξεκινούν τρεις ενημερώσεις, ώστε οι απαντήσεις του Bard να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες των χρηστών. Όπως σημειώνει η εταιρεία πρόκειται για τα εξής στοιχεία:

Ακούστε τις απαντήσεις: Μερικές φορές το να ακούτε κάτι δυνατά μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε την ιδέα σας με διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτό, από σήμερα, μπορείτε να ακούσετε τις απαντήσεις του Bard. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να ακούσετε τη σωστή προφορά μιας λέξης ή να ακούσετε ένα ποίημα ή ένα σενάριο. Απλώς πληκτρολογήστε ένα μήνυμα και επιλέξτε το εικονίδιο ήχου για να ακούσετε τις απαντήσεις του Bard. Αυτή η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 40 γλώσσες, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά.

Προσαρμόστε εύκολα τις απαντήσεις του Bard: Μπορείτε να αλλάξετε τον τόνο και το στυλ των απαντήσεων του Bard σε πέντε διαφορετικές επιλογές: απλό, μακρύ, σύντομο, επαγγελματικό ή ανεπίσημο. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από το Bard να σας βοηθήσει να γράψετε μια αγγελία για μια πολυθρόνα vintage και, στη συνέχεια, να συντομεύσετε την απάντηση χρησιμοποιώντας την αναπτυσσόμενη λίστα. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στα αγγλικά και θα επεκταθεί σύντομα σε νέες γλώσσες. 

Πώς θα αυξηθεί η παραγωγικότητα

Σήμερα ξεκινούν επίσης τρεις νέες δυνατότητες στο Bard για να βοηθήσουν τους χρήστες να κάνουν περισσότερα. Αναλυτικά, σύμφωνα με την Google:

Καρφιτσώστε, οργανώστε και τροποποιήστε συνομιλίες: Εάν θέλει κανείς να επανεξετάσει τις οδηγίες, μπορεί να καρφιτσώσει και να μετονομάσει τις συνομιλίες του με το Bard. Πλέον, όταν ξεκινάτε μια συνομιλία, θα δείτε επιλογές για καρφίτσωμα, μετονομασία και λήψη πρόσφατων συνομιλιών στην πλαϊνή μπάρα. Για παράδειγμα, αν ζητήσετε από το Bard να σκεφτεί τρόπους που θα σας βοηθήσουν να συγκρίνετε τα υπαίθρια αθλήματα για το καλοκαίρι, μπορείτε να επανεξετάσετε τις συμβουλές αυτές αργότερα. Αυτή η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 40 γλώσσες.

Εξάγετε κώδικα σε περισσότερα σημεία: Δεδομένου του ενδιαφέροντος για εργασίες προγραμματισμού, προστίθεται μια νέα λειτουργία που σας επιτρέπει να εξάγετε κώδικα Python στο Replit, εκτός από το Google Colab. Αυτή η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 40 γλώσσες.

Μοιραστείτε απαντήσεις με φίλους: Επίσης, διευκολύνθηκε η κοινή χρήση μέρους ή του συνόλου της συνομιλίας Bard με το δίκτυο του χρήστη. Με κοινόχρηστους συνδέσμους, μπορείτε να μοιραστείτε τις ιδέες και τις δημιουργίες σας με άλλους. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 40 γλώσσες.

Χρησιμοποιήστε εικόνες: Οι εικόνες είναι ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας, σημειώνει η Google. Στο I/O ανακοινώθηκε η ενσωμάτωση του Google Lens στο Bard. Είτε θέλετε περισσότερες πληροφορίες για μια εικόνα, είτε χρειάζεστε έμπνευση για μια λεζάντα ή σημείωση σε μια εικόνα, όπως να ευχαριστήσετε κάποιον για ένα δώρο, μπορείτε τώρα να ανεβάσετε εικόνες με οδηγίες και το Bard θα τις αναλύσει για να σας βοηθήσει. Αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν  διαθέσιμη στα αγγλικά, ενώ σύντομα θα επεκταθεί σε περισσότερες γλώσσες.

Πηγή: moneyreview.gr

Tags: