«Η Τριφυλία θα αλλάξει σελίδα»

«Η Τριφυλία θα αλλάξει σελίδα»

Η Τριφυλία θα αλλάξει σελίδα, γιατί δεν μπορεί να ζει στη νοσηρότητα, τον κανιβαλισμό, τον απολυταρχισμό.

Γιατί δεν μπορεί να ανεχθεί τις ύβρεις, τον τραμπουκισμό και τις ψευτομαγκιές.

Γιατί δεν της αρμόζει η πολιτική, η θεσμική, η πολιτιστική και η αισθητική υποβάθμιση και ο ευτελισμός των αξιών μας.

Γιατί δεν της ταιριάζει η έλλειψη ουσιαστικού προγράμματος για τις μεγάλες ανάγκες σε έργα υποδομής, έργα περιβάλλοντος, έργα διαχείρισης απορριμμάτων, ενεργειακά έργα και έργα ανάπτυξης.

Γιατί δε συμβιβάζεται με το δημογραφικό μαρασμό, την πληθυσμιακή συρρίκνωση, την ερήμωση των χωριών μας, την εγκατάλειψη της τρίτης ηλικίας, δηλαδή των γονιών και παππούδων μας, την αδιαφορία για τη νέα γενιά.

Η Τριφυλία θα αλλάξει σελίδα, γιατί οι άνθρωποι του μόχθου, του πολιτισμού, του πνεύματος, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι καινοτόμοι αγρότες, οι επιστήμονες, οι νέοι και οι γυναίκες έχουν αναγνωρίσει και πιστέψει στην αναγκαιότητα.

Γιατί η Τριφυλία μας έχει την ευλογία, έχει τους πλουτοπαραγωγικούς και αναπτυξιακούς πόρους, έχει τους ανθρώπους για να αλλάξει, να προοδεύσει, να δημιουργήσει την ζωή που μας αξίζει.

Γιατί η Τριφυλία μας έχει τις αξίες, τον πολιτισμό, την πολιτική κουλτούρα και ιστορία.

Γιατί η Τριφυλία μας πιστεύει στη δύναμη και τις αξίες της Δημοκρατίας, του διαλόγου, της συνεργασίας, της σύνθεσης, της διαφάνειας και της λογοδοσίας και θα πορευτεί με αυτές τις αξίες.

Γιατί οι άνθρωποι και οι δυνάμεις της Τριφυλίας μας μπορούν να συμφωνήσουν και να υλοποιήσουν ένα σοβαρό, τεκμηριωμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα που θα απαντά στις προκλήσεις της νέας εποχής, στις ελλείψεις και στα προβλήματα τεχνικών υποδομών (οδικά, λιμενικά, σχολικά, αθλητικά, πολιτιστικά έργα και υποδομές), περιβαλλοντικά έργα και υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, χρήσεις γης, πολεοδομικό σχεδιασμό, αναπλάσεις οικισμών και ανακαίνιση εμβληματικών κτηρίων), κοινωνικές δομές (φροντίδα Τρίτης Ηλικίας, επέκταση προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για τα ΑμεΑ κ.τ.λ.), ενεργειακά έργα (ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού, κτιρίων και εγκαταστάσεων, δημιουργία ενεργειακής Κοινότητας, παραγωγή ενέργειας με ΑΠΕ), αναπτυξιακά έργα και υποδομές (Φιλιατρινό φράγμα και αρδευτικά δίκτυα, μικρά φράγματα – λιμνοδεξαμενές, Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών, Αγροτοδιατροφικό Σήμα Ποιότητας, υποστήριξη επενδύσεων, κίνητρα για την δημογραφική στήριξη των χωριών), νέες τεχνολογίες (ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ψηφιακός Δήμος).

Την Τριφυλία θα την αλλάξουμε Ενωμένοι.

Ο συνδυασμός μας «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» ξεκίνησε ήδη τη σκληρή δουλειά για το μέλλον που μας αξίζει.

Χωρίς φανατισμό, χωρίς τεχνητές διαιρέσεις, χωρίς κομματισμό, ενώνουμε ανθρώπους, δυνάμεις, σκέψεις, προτάσεις, εμπειρία και νεανική ορμή και τόλμη, ανάγκες και ευαισθησίες.

Εμείς Αλλάζουμε τη σελίδα στην Τριφυλία, εμείς Εγγυόμαστε το μέλλον της Τριφυλίας!

Του Άκη Κατρίτση,

Υποψήφιου δημάρχου Τριφυλίας