Και η Μεσσηνία περιμένει ενίσχυση των ασθενοφόρων από τα μικτά πληρώματα

Και η Μεσσηνία περιμένει ενίσχυση  των ασθενοφόρων από τα μικτά πληρώματα

Την ενίσχυση των πληρωμάτων και ασθενοφόρων στη Μεσσηνία, όπως στους τομείς της Πύλου και της Μάνης, που έχουν άμεση ανάγκη, ευελπιστεί η τοπική κοινωνία μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφηκε χθες.

Το νέο μέτρο για ενίσχυση του προσωπικού των ασθενοφόρων, που έχει ως σκοπό να σταματήσει το φαινόμενο της μονοβάρδιας, αναμένεται να ξεκινήσει από ορεινές περιοχές και νησιά.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, στις δομές του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών Δήμων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης και ορεινών Δήμων, όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό κλάδων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ή ΔΕ Οδηγών για τη λειτουργία των ασθενοφόρων οχημάτων τους, δύναται να διατίθεται, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023, προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ή στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιρουμένων των οπλιτών θητείας, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα των ως άνω δομών.

Ο σχεδιασμός προβλέπει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής να αξιοποιηθεί για την οδήγηση των ασθενοφόρων. Δεδομένου ότι κάθε ασθενοφόρο έχει βασικό πλήρωμα δύο άτομα, τα άτομα αυτά θα μπορούν να οδηγούν τα ασθενοφόρα και οι διασώστες, που ως τώρα ήταν δύο στο πλήρωμα, να μπορούν να «σπάνε» και να καλύπτουν περισσότερες βάρδιες. Οι νέοι οδηγοί ασθενοφόρων θα περάσουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση που θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα με δέκα μέρες.