Καλαμάτα ’80: Συνεργασία με τον κορυφαίο γυμναστή και εργοφυσιολόγο Κώστα Χατζηχρήστο

Καλαμάτα ’80: Συνεργασία  με τον κορυφαίο γυμναστή και εργοφυσιολόγο Κώστα Χατζηχρήστο

Η Καλαμάτα ’80 κατόρθωσε πριν λίγο καιρό να ανέβει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στη Volley League. Ταυτόχρονα έχει παίκτες που έχουν αναδειχθεί από τα «σπλάχνα» της σε όλες τις εθνικές ομάδες, ενώ τα αναπτυξιακά της τμήματα διακρίνονται σε περιφερειακό ακόμα και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά ούτε και τη συμμετοχή στην Α1 θα αφήσουν στην τύχη της οι υπεύθυνοι των «Λύκων». Τη μεθοδική, σχεδιασμένη δουλειά της διοίκησης αποκαλύπτουν οι επιλογές της και η επιλογή της συνεργασίας με τον κορυφαίο γυμναστή και εργοφυσιολόγο, Κώστα Χατζηχρήστο, είναι χαρακτηριστική. Η Καλαμάτα ’80 ανακοίνωσε χθες αυτή τη σπουδαία συνεργασία αναφέροντας τα παρακάτω:

«Οι συστάσεις περιττές για τον κύριο Κωνσταντίνο Χατζηχρήστο! Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1973 στην Αθήνα και έπαιξε μπάσκετ στον ΔΑΣ Άνω Λιοσίων. Αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στο μπάσκετ και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο του Τέξας, λαμβάνοντας Master στην Εργοφυσιολογία και την Αθλητική Διατροφή. Το 2003 διετέλεσε γυμναστής της ομάδας μπάσκετ του πανεπιστήμιου της Τζόρτζια, στο NCAA, ενώ ήταν μέλος τού προπονητικού τιμ των Λος Άντζελες Κλίπερς, στο Σάμερ Λιγκ του 2010. Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Πανιώνιο, πριν αναλάβει χρέη γυμναστή του Ολυμπιακού το 2006. Από το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, ήταν και πάλι επικεφαλής φυσικής κατάστασης του Πανιωνίου, ως το 2012. Το 2014 ακολούθησε τον κόουτς Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία εργάστηκε ως διευθυντής φυσικής κατάστασης και απόδοσης ως το 2022, μετρώντας δύο κατακτήσεις τροπαίου στην Ευρωλίγκα (2016, 2019). Το 2022 ακολούθησε τον κόουτς Ιτούδη σε Φενερμπαχτσέ και Εθνική ομάδα μπάσκετ. Από το 2012 είναι συνιδρυτής και ιδιοκτήτης του Performance22Lab, προπονητικού κέντρου προετοιμασίας, αποκατάστασης και απόδοσης, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα.

Από φέτος θα αναλάβει τους “Λύκους” στην ενδυνάμωση της φυσικής τους κατάστασης ! Ευχόμαστε καλή αγωνιστή σεζόν και υγεία!»