Καλαμάτα: Κλοπή σε διαμέρισμα το 2021 εξιχνιάσθηκε τώρα με δράστη ένα Ρομά

Καλαμάτα: Κλοπή σε διαμέρισμα το 2021  εξιχνιάσθηκε τώρα με δράστη ένα Ρομά

Συλλήψεις και στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση

Πέντε άτομα για κατοχή ναρκωτικών και άλλα τρία για άλλα αδικήματα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, ενώ εξιχνιάσθηκε και μία κλοπή που είχε συμβεί σε διαμέρισμα, στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που πραγματοποιήθηκε και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.111 άτομα, εκ των οποίων τα 895 ήταν Έλληνες και 216 αλλοδαποί, καθώς και σε 827 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 71 άτομα, από τα οποία 49 ήταν Έλληνες και 22 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 43 άτομα. Ακόμα, βεβαιώθηκαν συνολικά 349 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-Πέντε άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα: Ένας 40χρονος στην Καλαμάτα συνελήφθη όταν βρέθηκαν στην κατοχή του χασίς βάρους 0,4 γραμμαρίων και ένα ναρκωτικό δισκίο. Ένας 61χρονος στην Μπούκα Μεσσήνης κατείχε 11,9 γραμμάρια χασίς, ένας 26χρονος στους Αγίους Κωνσταντίνους κατείχε 1,2 γραμμάρια ηρωίνης, ένας 42χρονος στο Πλατύ κατείχε 1 γραμμάριο ηρωίνης κι ένας 34χρονος Αλβανός στην Σάντοβα κατείχε 5,1 γραμμάρια χασίς.

-Ένας 16χρονος Ρομά στην Άνθεια, διότι οδηγούσε μοτοποδήλατο χωρίς δίπλωμα, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Επίσης, βεβαιώθηκαν και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Κλοπή
Επίσης, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας μία κλοπή, η οποία έγινε στις 17 Νοεμβρίου του 2021 σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου Ρομά για κλοπή.

Ο 49χρονος τότε αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου, έσπασε το παράθυρο του μπάνιου και αφού μπήκε στο σπίτι, πήρε 1.000 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι.
Β.Β.