Κλοπές από ομάδα δραστών σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία και Αθήνα

Κλοπές από ομάδα δραστών σε  Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία και Αθήνα

Ταυτοποιήθηκε νεαρός Ρομά από την Αργολίδα, αναζητούνται κι άλλοι

Τρεις υπηρεσίες Ασφαλείας σε Καλαμάτα, Τρίπολη και Κόρινθο συνεργάσθηκαν για την εξιχνίαση κλοπών που έκανε ομάδα δραστών, από την οποία ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής τα στοιχεία ενός 28χρονου Ρομά από την Αργολίδα.

Ήδη εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών, ενώ σε βάρος του 28χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Εξιχνίαση κλοπών
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Τρίπολης και Κορίνθου, εξιχνίασαν επτά περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών σε Αρκαδία, Αττική, Κορινθία και Μεσσηνία.

Οι κλοπές έγιναν πέρυσι το φθινόπωρο και από τότε οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους σε Τρίπολη και Κόρινθο, ξεκίνησαν έρευνες, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων.

Οι κλοπές έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 21 Οκτωβρίου έως και 3 Νοεμβρίου  του 2022.

Συγκεκριμένα, διέπραξαν:

-Δύο κλοπές σε επιχείρηση και κατάστημα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα

-Δύο κλοπές κρατικών πινακίδων από οχήματα

-Μία κλοπή σε οικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, καθώς και όχημα

-Δύο απόπειρες κλοπών σε καταστήματα ΕΛΤΑ. 

Στη Μεσσηνία
Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αφορούν στη Μεσσηνία είναι οι εξής:

-Ξημερώματα στις 3 Νοεμβρίου στη Μεσσήνη οι δράστες διέρρηξαν πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν 2.000 ευρώ, καθώς κι ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο όμως περιείχε μόνο έγγραφα

-Την ίδια ημέρα, λίγο μετά την πρώτη διάρρηξη, πήγαν στη Θουρία και διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ. Την ώρα, όμως, που προσπαθούσαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο ήχησε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.

Επίσης, η ίδια ομάδα δραστών αφαίρεσε στην Αρκαδία από αυτοκίνητα δύο ζευγάρια πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ σε άλλη περίπτωση παραβίασαν την πόρτα  καταστήματος και αφαίρεσαν 350 ευρώ.

Στη Νεμέα Κορινθίας διέρρηξαν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, απ’ όπου επίσης προσπάθησαν να αφαιρέσουν πράγματα, αλλά ήχησε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν κάτι.

Τέλος, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Σπάτα, διέρρηξαν σπίτι, από το οποίο αφαίρεσαν κοσμήματα, ενώ βρήκαν το κλειδί του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη, το οποίο επίσης αφαίρεσαν φεύγοντας με το όχημα.

Μάλιστα, το εν λόγω αυτοκίνητο χρησιμοποίησαν στη συνέχεια για τη διάπραξη των υπολοίπων κλοπών στους τρεις νομούς της Πελοποννήσου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 28χρονου και των άγνωστων συνεργών του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη