Κυπαρισσία: Αποκαλύφθηκε και σώθηκε τυπογραφικό μηχάνημα του 1940

Κυπαρισσία: Αποκαλύφθηκε και σώθηκε  τυπογραφικό μηχάνημα του 1940

Τυπογραφικό μηχάνημα του 1940 αποκαλύφθηκε και σώθηκε μέσα από τα χαλάσματα κατεδάφισης επικίνδυνου κτηρίου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από το Κληροδότημα Αλεξόπουλου στο κέντρο της αγοράς της Κυπαρισσίας.

Το ιστορικό αυτό κειμήλιο παραδόθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου στο Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, που στεγάζεται σε κτήριο απέναντι από το σημείο που βρέθηκε το τυπογραφικό μηχάνημα, για φύλαξη και εν καιρώ θα συναρμολογηθεί, θα συντηρηθεί και θα εκτεθεί σε ασφαλή επισκέψιμο χώρο.

Σχετικά η πρόεδρος του ΜΕΣΚ, Σόνια Τουρκολιά, σημειώνει: «Τυπογραφικό μηχάνημα του 1940. Βρέθηκε μέσα στα χαλάσματα από την κατεδάφιση του κτηρίου που ανήκει στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Έπειτα από συνεννόηση του ΜΕΣΚ με τη διοίκηση του νοσοκομείου παραδόθηκε στον ΜΕΣΚ για φύλαξη . Επρόκειτο να σταλεί σε χυτήριο. Εν καιρώ θα συναρμολογηθεί, θα συντηρηθεί κ θα εκτεθεί σε ασφαλή χώρο, επισκέψιμο. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γιάννη Παρώνη (Γιαννακόπουλο) για τη δωρεάν μεταφορά του στο χώρο μας».