Ληστεία στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης με λεία 135.000 ευρώ

Ληστεία στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης με λεία 135.000 ευρώ

Η χρηματαποστολή έφυγε, οι ληστές μπήκαν!

Με λεία περίπου 135.000 ευρώ έφυγαν από τη Μεσσήνη τρεις ληστές, οι οποίοι με την απειλή όπλων μπούκαραν στο ταχυδρομείο, σπάζοντας τη γυάλινη πόρτα με βαριοπούλα.

Με γρήγορες και μελετημένες κινήσεις άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίσθηκαν με ένα τζιπ μεσαίου κυβισμού, τύπου suv, το οποίο έφερε παραποιημένες πινακίδες. Οι δε έρευνες των αστυνομικών μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν αποδώσει καρπούς για τον εντοπισμό τους.

Έσπασαν την είσοδο
Χθες, ένα τέταρτο μετά τις 7.00 το πρωί και αφού η χρηματαποστολή είχε ολοκληρώσει την παράδοση χρημάτων στο Ταχυδρομείο Μεσσήνης (το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Αλευρά) για την πληρωμή συντάξεων και επιδομάτων και είχε αποχωρήσει, οι τέσσερις υπάλληλοι που βρίσκονταν εντός αναπήδησαν από ένα δυνατό και οξύ ήχο. Ξαφνικά είδαν έναν άντρα με μια βαριοπούλα στα χέρια να χτυπά με δύναμη τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος, η οποία παρέμενε κλειδωμένη, καθώς ακόμα δεν είχε ανοίξει επίσημα το ταχυδρομείο για την εξυπηρέτηση του κοινού. 

Το τζάμι έγινε θρύψαλα και πριν καλά καλά οι υπάλληλοι συνειδητοποιήσουν τι γίνεται, τρεις άντρες φορώντας κουκούλες full face εισήλθαν.

Παραποιημένες πινακίδες
Ο ένας παρέμεινε στην είσοδο, έχοντας στα χέρια ένα καλάσνικοφ και οι άλλοι δύο κατευθύνθηκαν προς τα γκισέ. Από αυτούς, ο ένας κρατούσε σίγουρα όπλο, ενώ δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα αν οπλοφορούσε και ο δεύτερος. Ζήτησαν στα ελληνικά τα χρήματα που μόλις είχε αφήσει η χρηματαποστολή και βγήκαν από το κατάστημα με 135.000 ευρώ. Επιβιβάσθηκαν στο τζιπ, χρώματος ανοικτού γκρι, το οποίο είχαν σταθμεύσει απέξω και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες, ενώ συλλέχθηκε όλο το υλικό από τις κάμερες της περιοχής. Να σημειωθεί ότι στο Ταχυδρομείο Μεσσήνης δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ληστεία, αν και βρίσκεται σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Από τα πρώτα στοιχεία που διαπιστώθηκαν, ήταν πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν είχε παραποιημένες πινακίδες.

Της Βίκυς Βετουλάκη