Μεσσηνία: Πατέρας και γιος κατηγορούνται για καλλιέργεια χασισοφυτείας

Μεσσηνία: Πατέρας και γιος κατηγορούνται  για καλλιέργεια χασισοφυτείας

Την πρώτη χασισοφυτεία για τη φετινή θερινή περίοδο εντόπισε την Πέμπτη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας έναν 71χρονο, ενώ κατηγορείται κι ο 43χρονος γιος του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά, ενώ κατασχέθηκαν 16 δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από 185 γραμμάρια κάνναβης.

Αμφότεροι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Με το ελικόπτερο
Στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών και δράσεων που αναπτύσσει η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αλλά και τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, προχθές εντοπίσθηκε σε αγρόκτημα στο χωριό Κουρτάκι του Δήμου Πύλου-Νέστορος φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης. Μάλιστα, το αγρόκτημα φυλούσε σκύλος, προκειμένου να αποτρέπει όποιον πήγαινε να πλησιάσει.

Μετά τον εντοπισμό της φυτείας από αέρος, στελέχη της Δίωξης ερεύνησαν την περιοχή και τη βρήκαν.

Είχαν ήδη συγκομίσει
Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου καλλιεργούνταν στο έδαφος έξι δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου έως 2,10 μέτρων, και εντός γλαστρών άλλα δέκα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου έως 80 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι πρόσφατα είχε συγκομισθεί από δενδρύλλια ποσότητα κάνναβης βάρους 188 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Τη φυτεία, σύμφωνα με την Αστυνομία, καλλιεργούσαν ένας 71χρονος, ο οποίος συνελήφθη, και ο 43χρονος γιος του.

Ο 71χρονος την Πέμπτη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και ακολούθως στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία και απολογήθηκε τελικά χθες. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Φώτο αρχείου