Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά στο αμφιθέατρο του πάρκου Μεσσήνης

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά  στο αμφιθέατρο του πάρκου Μεσσήνης

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, με ποίηση και τραγούδι, απόλαυσαν το βράδυ της Παρασκευής όσοι βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του πάρκου Μεσσήνης. Η εκδήλωση «Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι και αρμενίζει ως τη Σμύρνη», που οργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης, περιλάμβανε ποιήματα γνωστών Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα από την καταξιωμένη συνθέτρια Πηγή Λυκούδη, η οποία συνόδευε στο πιάνο τους ερμηνευτές Γεωργία Αγγέλου και Δημήτρη Αϊβαλιώτη.

Η βραδιά πλαισιωνόταν από αποσπάσματα ποιημάτων γνωστών ποιητών που ακούστηκαν από την εξαιρετική φωνή του ηθοποιού Γιάννη Φέρτη. Η Πηγή Λυκούδη είχε επιλέξει ποιήματα των Γ. Ρίτσου, Ν. Βρεττάκου, Κ. Παλαμά, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, αλλά και σύγχρονων ποιητών και στιχουργών, όπως των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μιχάλη Γκανά, Φίλιππου Γράψα κ.ά.

Ιδιαίτερα συγκινητικό για το κοινό ήταν το αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες, που σηματοδοτεί και θυμίζει την ανεπανόρθωτη καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού και ταυτόχρονα αγγίζει τους πρόσφυγες όλου του κόσμου.

Στη μουσική βραδιά συμμετείχαν οι μουσικοί: Σταύρος Πλακιώτης: κιθάρες, μπουζούκι,  Γάσπαρης Μαμάς: κλαρίνο, Ξένια Δικαίου: Φωνητικά.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης επενδύει στις ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η συγκεκριμένη, που μέσω της μουσικής και της ποίησης μας ταξιδεύει στην ιστορία και ταυτόχρονα, με ένα μαγικό τρόπο, περνάει έντονα συναισθήματα στο κοινό.