Μίση & πάθη «πνίγουν» τη Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μίση & πάθη «πνίγουν» τη Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Έντονο το παρασκήνιο για ανάδειξη υποψηφίου-Συνεχίζονται το θρίλερ και οι φήμες για υποψηφιότητα Δημήτρη Πτωχού

Λένε, και όχι άδικα, ότι στην πολιτική ο χρόνος είναι πυκνός. Μέσα σε ένα – δύο 24ωρα μπορούν να έρθουν τα πάντα ανάποδα. Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει με την επιλογή της Ν.Δ. για τον υποψήφιο περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.

Ελάχιστες μέρες μετά τον εκλογικό θρίαμβο του κόμματος και στην Πελοπόννησο στις εθνικές εκλογές, με τακτικισμούς, ίντριγκες και υπόγεια μαχαιρώματα κάνουν τα πάντα προκειμένου να χάσουν μία από τις πλέον “σίγουρες” Περιφέρειες.

Στρατόπεδο Νίκα

Προχθές, στο στρατόπεδο του Παναγιώτη Νίκα, επικρατούσε ευφορία. Σενάρια υποστήριζαν ότι ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης θα περνούσε το κατώφλι του Μαξίμου για να μάθει ότι είναι “κομμένος” από υποψήφιος περιφερειάρχης. Άλλωστε και ο ίδιος ο βουλευτής προχθές με δήλωσή του έδειχνε ότι δεν έχει ενδιαφέρον για την Περιφέρεια.

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Νίκας έβλεπε τη δημόσια στήριξη του Μεσσήνιου βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. Ο τελευταίος σε σχετική του ανακοίνωση, σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα κοινοβουλευτικά πράγματα, τόνισε ότι “όποιοι διακινούν και μεθοδεύουν μια τέτοια εξέλιξη, να πουν φανερά για ποιον λόγο θέλουν την αντικατάσταση του εν ενεργεία περιφερειάρχη”.

Παράλληλα προχθές το απόγευμα, στην κρίσιμη χρονικά συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η ομάδα της πλειοψηφίας εμφανίστηκε ενωμένη, με τον Παναγιώτη Νίκα να έχει κάνει τις προηγούμενες μέρες επίδειξη δύναμης, αφήνοντας στην άκρη όσους τον αμφισβητούν και επιχειρούν εδώ και μήνες να «πριονίσουν» τη νέα του υποψηφιότητα.

Η εικόνα άλλαξε, όμως, μέσα σε ένα 24ωρο. Το “Θ” προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον νυν περιφερειάρχη, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ίσως, μια και βρίσκεται στα… σχοινιά στριμωγμένος, προσπαθεί παντί τρόπω να αλλάξει τα διαμορφούμενα δεδομένα, μη αποδεχόμενος τη νέα πραγματικότητα. Και ποια είναι αυτά; Το όνομα του Μεσσήνιου Δημήτρη Πτωχού, που φαίνεται να προαλείφεται για υποψήφιος της Ν.Δ..

Ας μην ξεχνάμε ότι, πέραν όλων των άλλων δραστηριοτήτων του, ο κ. Πτωχός υπήρξε διάδοχος του Σταύρου Παπασταύρου ως σύνδεσμος με την τρόικα και διαθέτει εμπειρία στο πεδίο της επικοινωνίας, των μέσων και της διαχείρισης της πληροφορίας, ενώ συμμετέσχε και στο αρχικό επιτελείο της “Ομάδας Αλήθειας” της Νέας Δημοκρατίας.

Η υποψηφιότητα Δ. Πτωχού

Το όνομα του Δημήτρη Πτωχού, γιου του αείμνηστου δημάρχου Μεσσήνης και μετέπειτα αντινομάρχη Μεσσηνίας Παύλου Πτωχού, δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε πολιτικά σενάρια, καθώς ως στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και λόγω των ισχυρών μεταξύ τους οικογενειακών δεσμών, μπαίνει εύκολα στο στόχαστρο.

Και στο παρελθόν το όνομά του είχε εμπλακεί – χωρίς βάση- σε ονοματολογία για τις βουλευτικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από πέρυσι έχει αρχίσει και πάλι να ακούγεται, αυτή τη φορά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αν και ακόμα ήταν πολύ νωρίς.

Όσοι τον ξέρουν, θα πουν ότι δεν είναι φανατικός οπαδός της εμπλοκής του στη «βιτρίνα» της πολιτικής ζωής, ως πρωταγωνιστής, όμως δε θα αρνιόταν «ελαφρά την καρδία», αν πίστευε ότι μπορεί να προσφέρει.

Τον τελευταίο μήνα το όνομά του βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της λίστας των σεναρίων για τις υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μιας και η Νέα Δημοκρατία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον νυν περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Εγκυρότατες πληροφορίες του «Θάρρους» αναφέρουν ότι ο κ. Δημήτρης Πτωχός έχει δεχτεί και επίσημα πλέον πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία να ηγηθεί της προσπάθειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ωστόσο κάτι παραπάνω από σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι δεν έχει λάβει ακόμα την τελική του απόφαση, παρά τις ισχυρές πιέσεις που, όπως μαθαίνουμε, δέχεται.

Όπως γράφαμε όμως και χθες, πολύ σύντομα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.

Α.Π., Β.Β.