Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ελαία κατασχέθηκαν κάνναβη και τσεκούρι

Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ελαία κατασχέθηκαν κάνναβη και τσεκούρι

Οκτώ άτομα για ναρκωτικά κι άλλα αδικήματα συνελήφθησαν σε ειδική επιχείρηση της Αστυνομίας στο παραθαλάσσιο δάσος της Ελαίας στο Δήμο Τριφυλίας.

Η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί.

Όλοι τους διέμεναν σε σκηνές και κατά την έρευνα που έγιναν, βρέθηκαν: Σε έναν 57χρονο 80 γραμμάρια χασίς, σε έναν 45χρονο 11,5 γραμμάρια χασίς, σε έναν 37χρονο 0,7 γραμμάρια χασίς, σε έναν 42χρονο 0,7 γραμμάρια χασίς, σε μια 42χρονη και έναν 45χρονο 0,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 1,5 γραμμάριο χασίς και ένα τσιγαριλίκι, σε έναν 39χρονο Γερμανό ένα τσεκούρι και σε έναν 43χρονο Αυστριακό 5 γραμμάρια χασίς.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 96,9 γραμμαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης, τσιγαριλίκι κάνναβης και ένα τσεκούρι.

Τέλος, βεβαιώθηκαν εννέα παραβάσεις της νομοθεσίας περί ελεύθερου κάμπινγκ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.