Νέο απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα, δήθεν από το διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Νέο απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα, δήθεν από το διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτηδείων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων του διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικού διευθυντή Βασίλειου Παπακώστα.

Το μήνυμα έφτασε προχθές σε πολλά email και Μεσσηνίων, αλλά και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του κ. Παπακώστα σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, οι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τέτοιου είδους αδικήματα επιφέρουν ποινή φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Europol και εντύπωμα στρογγυλής σφραγίδας με δήθεν υπογραφή του διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από την Αστυνομία εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή σφραγίδα με επιγραφή «EUROPOL και υπογραφή «Υπολοχαγός Eleni Skyla», είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.