Ο Δήμος Καλαμάτας “ενώνει” την Κεντροαριστερά εν όψει… Οκτωβρίου

Ο Δήμος Καλαμάτας “ενώνει”  την Κεντροαριστερά εν όψει… Οκτωβρίου

Σε αυτοτελή κάθοδο στις 13 Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους της χώρας προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή των προσώπων και των ψηφοδελτίων που θα συγκροτηθούν θα γίνει με αμιγώς πολιτικά κριτήρια, αφού στη Χαριλάου Τρικούπη θα επιχειρήσουν μια πανελλαδική καταγραφή δυνάμεων.

Πρόκειται για μια στρατηγική η οποία βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με το στόχο που προέκυψε μετά τις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, για ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε πρωταγωνιστικό φορέα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου απέναντι στη Ν.Δ.

Η μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αντιμετωπίζεται από το ΠΑΣΟΚ ως ακόμη μια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση της απήχησής του και ως ακόμη ένα σκαλοπάτι στην προσπάθεια που καταβάλλει για την επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο -με ορίζοντα τις ευρωεκλογές- από θέση ισχύος.

Θεωρείται δε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ένα προνομιακό πεδίο, καθώς το ΠΑΣΟΚ διατηρούσε ανέκαθεν ισχυρά ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες, με μεγάλο αριθμό εκλεγμένων δημάρχων και επιρροή πολύ μεγαλύτερη από τις εκλογικές του επιδόσεις.

Το παραπάνω ρεπορτάζ δημιουργεί θέμα και για το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος πληθυσμιακά ανήκει στους 15 περίπου μεγαλύτερους της ελληνικής περιφέρειας. Όμως, ήδη έχει δημιουργηθεί ένας συνδυασμός, του Βασίλη Τζαμουράνη, με στελέχη τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και κάποιους που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο.

Γι’ αυτό ρωτήσαμε υποψηφίους και από τους δύο πολιτικούς χώρους, διερευνώντας την πιθανότητα αλλαγής του status quo. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι για το Δήμο Καλαμάτας δεν υπάρχει επίσημη θέση από κανένα κόμμα. Τουναντίον, η τακτική θα είναι αυτή της σιωπηρής αποδοχής της δημιουργηθείσας κατάστασης.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης “ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ ΜΕΤΑ”, Βασίλης Τζαμουράνης, φρόντισε να τονίσει την πολυσυλλεκτικότητα του εγχειρήματος, τόσο στη χθεσινή παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων όσο και από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης.

Εκεί, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, είπε μεταξύ άλλων: «Η ετυμηγορία της κάλπης είναι σεβαστή και κάθε φορά διαμορφώνει ένα νέο ορίζοντα πολιτικής διαχείρισης των εθνικών και των τοπικών μας θεμάτων. Κάθε νέα περίοδος, κοινοβουλευτική και κυβερνητική, δημιουργεί τις δικές της προσδοκίες, τις δικές της ευκαιρίες, τις δικές της προκλήσεις, που συνολικά, αν αξιοποιηθούν και πρέπει να αξιοποιηθούν, θα είναι προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Από την πλευρά της παράταξής μας συγχαίρουμε τη Νέα Δημοκρατία για την εκλογική της νίκη, ευχόμαστε επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης και προσδοκούμε την επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής, τόσο του Δήμου μας όσο και της Μεσσηνίας γενικότερα.

Βέβαια, εδώ πρέπει να επισημάνω ότι αυτό θα ήταν ακόμη πιο σίγουρο, εάν δεν υπήρχε η απουσία από την κυβέρνηση εκπροσώπων του Νομού Μεσσηνίας, που νομίζω ότι όλοι παραδεχόμαστε πως θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον μια εκπροσώπηση.

Τέλος, θέλω να συγχαρούμε και τους εκλεγέντες βουλευτές του νομού μας, από τους οποίους περιμένουμε την συνεργασία τους και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του Δήμου μας και στην προώθηση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν το Δήμο και το νομό”.
Α.Π.