«Ο Ευκλής»: Δροσερή ποταμοδιάσχιση στο φαράγγι Αντρωνίου

«Ο Ευκλής»: Δροσερή ποταμοδιάσχιση  στο φαράγγι Αντρωνίου

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» και οι φυσιολάτρες του την προσεχή Κυριακή, 23 Ιουλίου, θα απολαύσουν το δροσερό Φαράγγι Αντρωνίου.

Ο δραστήριος καλαματιανός σύλλογος μας προσκαλεί σε μια δροσερή περιπέτεια, να διασχίσουμε το φαράγγι Αντρωνίου και να παίξουμε με τα τρεχούμενα νερά του ποταμού Λάδωνα στην ορεινή Ηλεία. Το Αντρώνι είναι ένα κεφαλοχώρι της ορεινής Ηλείας, βρίσκεται στο Οροπέδιο της Φολόης και πήρε το όνομά του λόγω της γεωγραφικής τοποθεσίας του, επειδή βρίσκεται ανάμεσα σε δύο απότομες, δασώδεις χαράδρες σχηματίζοντας ένα φυσικό οχυρό (Άντρο).

Διαδρομή

Το μονοπάτι για το φαράγγι ξεκινάει και τελειώνει μέσα στην πλατεία του χωριού, αφού διαγράψει έναν κύκλο μέσα από ένα μαγευτικό τοπίο! Τη χαράδρα διασχίζει ο ποταμός Λάδωνας και οι γύρω πλαγιές είναι γεμάτες με βελανιδιές, ενώ δίπλα από το ποτάμι υπάρχουν τεράστιοι πλάτανοι, που κρύβουν τον ήλιο και χαρίζουν δροσιά στον περαστικό πεζοπόρο! «Θα απολαύσουμε και τον καταρράκτη του Κλίνδια! Παράλληλα θα ανακαλύψουμε μια μαγεία που σπάνια βρίσκεις με παλιούς νερόμυλους, σπήλαια και πλούσια βλάστηση! Η περιπέτεια αυτή, της διάσχισης στο φαράγγι Αντρωνίου, συνιστάται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Κυκλική διαδρομή εύκολη και βατή για πεζοπόρους με τη στοιχειώδη φυσική κατάσταση, βαθμός δυσκολίας: Α΄

Διαδρομή: 9 χλμ.

Ώρες πορείας: 4 – 4:30 (+/-) μαζί με τιςστάσεις δροσιάς.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, απογευματινές ώρες:

Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234» όπως σημειώνεται σχετικά.