Π. Νίκας: Ο πολιτικός ορίζοντας για τον υποψήφιο στην Περιφέρεια δεν είναι καθαρός

Π. Νίκας: Ο πολιτικός ορίζοντας για τον υποψήφιο στην Περιφέρεια δεν είναι καθαρός

Έσσεται ήμαρ, μας μάθαινε ο Όμηρος. Έρχεται και η στιγμή, η μέρα, που η Ν.Δ. θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για τον εκλεκτό της υποψήφιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Πτωχό.

Το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας δεν ήταν θερμό μόνο καιρικά, αλλά και πολιτικά. Οι εξελίξεις στην Πελοπόννησο στο μέτωπο του κυβερνώντος κόμματος είναι καταιγιστικές, με τα τηλέφωνα να παίρνουν φωτιά και τις διαβουλεύσεις και τους σχεδιασμούς απ’ όλα τα μέτωπα να συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν ένα από τα τελευταία χαρτιά που έπαιξε ο κ. Νίκας, αλλά κι αυτό δεν του βγήκε. Η απόφαση είναι ειλημμένη. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι τι θα κάνει ο ίδιος μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις.  

Σε χθεσινή επικοινωνία του “Θάρρους” με τον νυν περιφερειάρχη, μας είπε ότι ο “πολιτικός ορίζοντας δεν είναι ακόμα καθαρός”, ο ίδιος δεν παρεμβαίνει, αλλά ούτε και… παρακαλάει. Μας άφησε να καταλάβουμε, δε, ότι μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο ο ρόλος που θα παίξει ο ίδιος θα είναι καθοριστικός, μέσω και της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει προς όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Σε άλλο σημείο της επικοινωνίας μάς τόνισε ότι η δήλωση που έκανε στις 21 Μαΐου βρίσκεται ακόμα σε ισχύ, με ό,τι μπορεί να συμπεράνει κάποιος.

Το ενδεχόμενο τριχοτόμησης είναι, πλέον, ορατό, εφόσον κατέλθουν τελικά ως υποψήφιοι οι κύριοι Πτωχός, Νίκας και Τατούλης, με τον τελευταίο να αυξάνει την επικοινωνιακή του τακτική, βλέποντας ότι θα ωφεληθεί σε μια τέτοια περίπτωση…

Χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι ερωτήσεις έφτασαν και στα τεκταινόμενα γύρω από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα, διεξήχθη ο παρακάτω διάλογος μεταξύ δημοσιογράφου και εκπροσώπου:

Μ. Κωνσταντίνου: Μια ερώτηση για τα αυτοδιοικητικά, γιατί μένουν λιγότερο από τρεις μήνες για τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός πριν από λίγο καιρό, προεκλογικά, είπε πως όπου υπάρχουν εν ενεργεία περιφερειάρχες θα στηριχθούν από τη Ν.Δ. Τι συμβαίνει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου; Είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση με το έργο του κ. Νίκα;

Π. Μαρινάκης: Επειδή εδώ είναι ενημέρωση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αυτά θα απαντηθούν και θα απαντηθούν με σαφήνεια αρμοδίως από τη Ν.Δ., όταν θα λάβει ο πρωθυπουργός τις αποφάσεις του ως πρόεδρος της Ν.Δ. Πάντως, θα γίνει πολύ σύντομα.

Βέβαια, όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις σχετικά με την επίσημη στήριξη που θα δώσει η Νέα Δημοκρατία ενεργοποιούν και τους άλλους πολιτικούς χώρους, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητούν τρόπο να «εκμεταλλευτούν» την γκρίνια και τον προβληματισμό που υπάρχει, αλλά και την πιθανή τριχοτόμησή της, προκειμένου να παρουσιάσουν όσο το δυνατόν την καλύτερη και κοινά αποδεκτή επιλογή για το δικό τους υποψήφιο περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
Α.Π.