Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσίες στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσίες στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Μετά τις ορκωμοσίες στα Τμήματα Λογοθεραπείας και Λογιστικής την Τρίτη, χθες ήταν η σειρά του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών, με το αμφιθέατρο του πανεπιστημίου στον Αντικάλαμο να είναι ασφυκτικά γεμάτο, αφού μόνο οι προπτυχιακοί που έλαβαν πτυχίο ήταν 179, με τους παρόντες να φτάνουν τους 150.

Όπως ήταν λογικό, η κατάσταση στο αμφιθέατρο ήταν ανυπόφορη, όμως πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού βίωσαν μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους.

Παρόντες στην πρώτη ορκωμοσία ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, ο κοσμήτορας του τμήματος Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, καθώς και ο πρόεδρός του Θοδωρής Κοτσιλιέρης.

Στο χαιρετισμό του ο Αθανάσιος Κατσής έδωσε συγχαρητήρια στους ορκισθέντες, στους οικείους τους, όπως και στο προσωπικό του Ιδρύματος. Όπως τους είπε, πλέον φεύγουν από την ασφάλεια που είχαν και ξεκινά η αναζήτηση μιας άλλης διεξόδου, είτε αυτή είναι της δουλειάς είτε ενός μεταπτυχιακού.

Τους κάλεσε δε να μην ακολουθήσουν τον εύκολο και σίγουρο δρόμο, αλλά να επιχειρήσουν το δύσκολο, αυτό που προσφέρει περισσότερες εμπειρίες.

Με τη σειρά του, ο Οδυσσέας Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας δεύτερος που έχει να κάνει με την επαγγελματική αποκατάσταση, ή ένας τρίτος που μπορεί να είναι ένα μεταπτυχιακό που θα τους προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις.

Τελευταίος μίλησε ο Θοδωρής Κοτσιλιέρης, σημειώνοντας πως είναι μέρα δικαίωσης για τους κόπους ετών όσων σπούδασαν στην Καλαμάτα. Πρόσθεσε δε, ότι οι περισσότεροι που ορκίστηκαν θα επιλέξουν την εργασιακή καριέρα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να μη δυσκολευτούν. Ωστόσο, μίλησε και για την επιλογή του μεταπτυχιακού, ενώ σχολίασε ότι η κατάσταση είναι χαοτική και τους προέτρεψε να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.

Κλείνοντας υποστήριξε ότι υπάρχουν ευκαιρίες, ζητώντας να έχουν όλοι μαζί ως στόχο μια καλύτερη κοινωνία.

Εν συνεχεία έγινε η ορκωμοσία των 179 προπτυχιακών, ενώ μια ώρα αργότερα ορκίσθηκαν και οι 25 μεταπτυχιακοί.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη ορκωμοσία, που θα είναι και η τελευταία για το μήνα Ιούλιο, θα γίνει αύριο στις 12.00 για το Τμήμα Γεωπονίας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την πρώτη ορκωμοσία