ΠΑΣΟΚ: Στελέχη του μιλούν για… άλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΠΑΣΟΚ: Στελέχη του μιλούν για… άλωση  της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ρίχνεται και το ΠΑΣΟΚ.

«Ανάβει» μηχανές εν όψει της εκλογικής μάχης του Οκτωβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το ΠΑΣΟΚ, με το κόμμα να συγκροτεί προχθές την εκλογική του επιτροπή για το συντονισμό της δουλειάς των επόμενων μηνών.

Συντονιστής της επιτροπής θα είναι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ θα πλαισιωθεί από εν ενεργεία δημάρχους και στελέχη με χρόνια εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο δε γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, συγκάλεσε προχθές το απόγευμα την πρώτη σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη. Στο επίκεντρο βρέθηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί και τα πρόσωπα που θα προταθούν στους μεγάλους Δήμους και τις 13 Περιφέρειες.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλους μεγάλους Δήμους, αλλά και στις Περιφέρειες της χώρας, σκοπεύουν να κατέβουν αυτόνομα με υποψηφίους που έχουν κεντροαριστερή ταυτότητα, προκειμένου να καταδείξουν την άνοδο των δυνάμεών τους και να αντιπαρατεθούν – όπως λένε – με τους συντηρητικούς υποψηφίους της Ν.Δ.

Για τη συζήτηση περί συγκλίσεων που άνοιξε με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι συγκλίσεις υπάρχουν ήδη στις τοπικές κοινωνίες σε πολλούς Δήμους της χώρας, ενώ καλούν σε συμπόρευση τους προοδευτικούς πολίτες. Αντιθέτως, η πόρτα είναι κλειστή, λένε, για τα στελέχη που για την καρέκλα πήγαν είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Ν.Δ.

Επιτροπή

Η δε σύνθεση της επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ως εξής: Συντονιστής: Κώστας Σκανδαλίδης, μέλη: Βαγγέλης Αργύρης, Βασίλης Βαλασόπουλος, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Σίμος Δανιηλίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γαβριήλ Κουρής, Ξενοφών Μανιατογιάννης, Νίκος Μήλης, Κατερίνα Μπατζελή, Μανώλης Όθωνας, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Γιώργος Πετρίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Χριστίνα Σταρακά, Δημήτρης Τσιμπανάκος, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ρεπορτάζ κάνουν λόγο για αισιοδοξία στελεχών του κόμματος όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με δεδομένα τα πρόσφατα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, δεν καταλαβαίνουμε πώς θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. να κερδίσει την Περιφέρεια. Εκτός και, εκμεταλλευόμενο τη “βαλτώδη κατάσταση” που επικρατεί στη Ν.Δ., στηρίξει την υποψηφιότητα του Π. Τατούλη, στην παράταξη του οποίου υπάρχουν και περιφερειακοί σύμβουλοι στελέχη του κόμματος…

Α.Π.