Πέφτει ο… γαλάζιος πυρετός για το χρίσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πέφτει ο… γαλάζιος πυρετός για  το χρίσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Όλα είναι έτοιμα για την ανακοίνωση του Δημήτρη Πτωχού

Διαδοχικές και πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στην έδρα της Ν.Δ., στην οδό Πειραιώς, για τη στάση της παράταξης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι τρέχουσες μέρες και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεδομένου ότι η… κλεψύδρα έχει τελειώσει για το κυβερνών κόμμα και τον «εκλεκτό» του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, καθώς έχει καταλήξει στην επιλογή του Δημήτρη Πτωχού.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εξαιτίας των αντιδράσεων του νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αλλά και των σχέσεων που έχει ο ίδιος με την οικογένεια Μητσοτάκη, θα αποτελέσει «έκπληξη πρώτου μεγέθους» αν δεν υπάρξει απευθείας επικοινωνία με τον πρωθυπουργό πριν από την ανακοίνωση των χρισμάτων.

Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (σ.σ. ο οποίος ορίστηκε και μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές), όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με το έργο του Π. Νίκα, απέφυγε να απαντήσει, υποστηρίζοντας ότι θα απαντηθούν όλα με σαφήνεια από τον πρόεδρο της Ν.Δ. όταν θα λάβει τις αποφάσεις του.

Επιπλέον, στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν ρωτήθηκε και πάλι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε ότι “οι ανακοινώσεις θα έρθουν στην ώρα τους από τη Ν.Δ.”.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τα… τετελεσμένα, ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι και πάλι υποψήφιος. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση από τη Ν.Δ. θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου.

Οψόμεθα, λοιπόν, για το τέλος της… νουβέλας που είχε ως θέμα τον υποψήφιο της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις εκλογές του Οκτωβρίου.
Α.Π.