Περιφέρεια Πελοποννήσου: “Κόλλησε” η εξεύρεση υποψηφίων από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: “Κόλλησε” η εξεύρεση υποψηφίων από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Η Ν.Δ., έστω και με το θόρυβο που προκλήθηκε, επέλεξε υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου (σ.σ. τον Δημήτρη Πτωχό) για τις εκλογές του Οκτωβρίου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα, όμως, δεν είναι καθόλου εύκολα, καθώς οι πρώτες διερευνητικές συνεδριάσεις δεν έχουν βγάλει… λευκό καπνό.

Ειδικότερα, αργά προχθές το απόγευμα, λόγω καύσωνα, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με αντικείμενο συζήτησης το νομοσχέδιο για τους αποδήμους, αλλά και τις περιφερειακές εκλογές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα αναφορικά με τις υποψηφιότητες, όπερ σημαίνει ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Το θέμα θα τεθεί και στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Όπως είχε γράψει το “Θ”, το όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αυτό του πρώην υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη, χωρίς, όμως, ο τελευταίος να έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του. Αυτό που αρνούνται κατηγορηματικά, πάντως, τόσο τα τοπικά στελέχη όσο και πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, είναι το γεγονός ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προχωρήσει σε στήριξη του Πέτρου Τατούλη, καθώς θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την άλλη πλευρά, ευρεία σύσκεψη για τις τοπικές εκλογές πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Βουλή υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη και με τη συμμετοχή του Κώστα Σκανδαλίδη, που επέστρεψε εσπευσμένα από την Κω. Ο χρόνος πιέζει, και μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι συνδυασμοί για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες προς επίλυση.

Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί τις τοπικές εκλογές σημαντικό σταθμό στην πορεία για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Η απόφασή του να «κατεβάσει» δικούς του υποψηφίους και στις 13 Περιφέρειες της χώρας δεν έχει να κάνει μόνο με την προσπάθεια καταγραφής του κόμματος ως αξιωματικής αντιπολίτευσης στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Αυτό, όμως, που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχει πονοκέφαλος για την Πελοπόννησο. Τις τελευταίες μέρες μπορεί να ακούγεται όλο και πιο έντονα το όνομα της Κατερίνας Ταγαρά, αλλά υπάρχει και η επιστολή των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης Τατούλη που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και ζητούν τη στήριξή του.
Α.Π.