Περιφέρεια Πελοποννήσου: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψάχνουν για τον υποψήφιο του Οκτωβρίου

Περιφέρεια Πελοποννήσου: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψάχνουν  για τον υποψήφιο του Οκτωβρίου

Πιο εύκολα λύνει ή κόβει κάποιος ένα… γόρδιο δεσμό, παρά βγάζει συμπέρασμα από τις… ζυμώσεις που γίνονται στο χώρο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο περιφερειάρχη που θα επιλέξουν για την Πελοπόννησο. Το… ουρανοκατέβατο (;) όνομα που ακούγεται από χθες και είναι του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου (σ.σ. στελέχους που ξεκίνησε ως “πράσινος), μπορεί να έχει αποτέλεσμα, εφόσον το ΠΑΣΟΚ δεν αποφασίσει να… μετρήσει τις δυνάμεις του στην Περιφέρεια, αλλά να πάει σε μια κοινή υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένη, όμως, την απόφαση του κεντρικού ΠΑΣΟΚ να βάλει μεζούρα στο μπόι του και στην Πελοπόννησο, τα πράγματα γίνονται κουβάρι. Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά πάσα πιθανότητα, θα πάει σε μια λύση τύπου Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος στις εθνικές εκλογές στη Μεσσηνία πήγε πολύ καλά, αλλά στο ΠΑΣΟΚ κύριος οίδε.

Χθες αργά το απόγευμα επρόκειτο να συζητήσουν υποψήφιοι βουλευτές, η Νομαρχιακή Επιτροπή και κάποια στελέχη από τα κεντρικά του  κόμματος. Τα ονόματα που ακούγονται είναι της Κατερίνας Ταγαρά από την Κορινθία και του γυναικολόγου Δημήτρη Κουτσούλη με καταγωγή από την Κυπαρισσία, αλλά που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αργολίδα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει το μπλοκ των “15” του Π. Τατούλη, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει στην Αθήνα ότι αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να μάθει από το πάθημα του 2019, θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την επιλογή του.

Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι η σημερινή παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανακοινώνει καθημερινά πρωτοκλασάτα ονόματα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει να το κάνει και τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, διαμηνύουν με κάθε ευκαιρία ότι, εκτός από τον Πέτρο Τατούλη, δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα φτάσει στο δεύτερο γύρο και θα είναι σε θέση να αναμετρηθεί με το “γαλάζιο” Δημήτρη Πτωχό.

Τέλος, στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει ανοίξει ένας “πράσινος” διάλογος μεταξύ στελεχών: άλλοι θέλουν ο υποψήφιος να προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ άλλοι προτιμούν μια… καθαρόαιμη λύση. Ίδωμεν…

Α.Π.