Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ και περί ώραν 11ην νυκτερινήν παρά την συνοικίαν Πλεύνας δύο αστυνομικοί (εις ενωμοτάρχης και εις χωροφύλαξ) υπό πολιτικήν ενδυμασίαν επυροβόλησαν κατά του κ. Νικολάου Σταυρέα, τον οποίον ετραυμάτισαν μάλλον ελαφρώς εις τον μηρόν. Οι λόγοι δια τους οποίους τον ετραυμάτισαν και γενικώς τα πραγματικά αίτια του τραυματισμού παραμένουν άγνωστα μέχρι της στιγμής.

-ΧΘΕΣ περί την 11.45 νυκτερινήν εσημειώθη έναρξις πυρκαϊάς εις την παρά την οδόν Αναγνωσταρά οικίαν του Κωνσταντίνου Κατελάνου. Χάρις όμως εις την έγκαιρον επέμβασιν των πυροσβεστικών αντλιών του Δήμου και των αστυνομικών οργάνων, το πυρ μετά ημίσειαν ώραν κατορθώθη να εντοπισθή. Αι προξενηθείσαι ζημίαι δεν είναι σημαντικαί. Το Α΄ αστυνομικόν τμήμα θα ενεργήση σήμερον ανακρίσεις δια να βεβαιωθή πώς προήλθε το πυρ και αν η οικία ήτο ησφαλισμένη.

-ΑΥΡΙΟΝ το βράδυ θα δοθή εις το Αμερικανικόν Κινηματοθέατρον μία καλλιτεχνική συναυλία της συμπαθούς καλλιτέχνιδος του άσματος Τούλας Λώρη, γνωστής από τας τόσας επιτυχίας της εις το ελληνικόν μελόδραμα, μοναδική Κάρμεν. Επί τη ευκαιρία της εδώ ολιγοημέρου διαμονής της θα μας χαρίση ολίγες ώρες πραγματικά καλλιτεχνικές.