Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ περί την 8.30 πρωινήν ώραν εις την οδόν Ιθώμης παρά τα κρεοπωλεία ετραυματίσθη εξ αμελείας ο 14ετής παις Γεώργιος Ιω. Μαραγκούλιας υπό τας ακολούθους περιστάσεις. Εις το παρά την ανωτέρω οδόν μαχαιροποιείον του Ιω. Καρά ειργάζετο και ο οπλοδιορθωτής Γεώργιος Ιω. Νικητόπουλος.

ΚΑΤΑ την ανωτέρω ώραν μεταβάς ο Παναγ. Ηλ. Θεοφιλόπουλος παρέλαβε παρά του οπλοδιορθωτού μικρού μεγέθους πιστόλιον του συστήματος Μπολτόκ το οποίον είχε αφήσει προς επιδιόρθωσιν και το οποίον περιειργάζετο ίνα πεισθή αν καλώς επεδιορθώθη, προσεπάθη δε να θέση επ’ αυτού σφαίραν η οποία δεν εισήρχετο. Τούτο παρέλαβε ο επιδιορθωτής Νικητόπουλος, ο οποίος εν τη πεποιθήσει, ότι ήτο κενόν το πιστόλιον περιεργάζετο τούτο προς εξακρίβωσιν του ελαττώματος, πιέσας δε την σκανδάλη το όπλον εξεπυρσοκρότησε και η σφαίρα εύρε τον εκείθεν διερχόμενον παίδα Γ. Μαραγκούλιαν τραυματίσασα αυτόν ακινδύνως εις την ωμοπλάτην.

ΤΟ ατυχές παιδίον μετεφέρθη αμέσως εις την κλινικήν του κ. Μάντζαρη, ο δε Νικητόπουλος συλληφθείς ωδηγήθη εις το πρώτον αστυνομικόν τμήμα και υπεβλήθη εις ανάκρισιν παρά του διοικητού κ. Γυπαράκη, καθώς και ο Θεοφιλόπουλος  και ο ιδιοκτήτης του μαχαιροποιείου Καράς, ο οποίος ως ομολόγησε κατά την ώραν του τραυματισμού ευρίσκετο εις το κουρείον δια να ξυρισθή.