Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙΣΗΣ χθες το απόγευμα της δίκης του Δημάρχου κ. Κροντήρη κατηγορουμένου ότι κατά την αρχήν της Δημαρχοντίας του διέταξε διαφόρους υπαλλήλους του Δήμου να δίδουν μέρος του μισθού των εις άλλους φίλους του μη εργαζομένους, το Δικαστήριον εξέδωκεν ευθύς άμα τη επαναλήψει της διαδικασίας απόφασιν επί της διαδικασίας, απόφασιν επί των υποβληθεισών από μέρους της υπερασπίσεως του Δημάρχου ενστάσεων.

Την πρώτην τούτων αφορώσαν το απαράδεκτον της πολιτικής αγωγής, απέρριψε το Δικαστήριον ως νόμω αβάσιμον. Έκαμε όμως δεκτήν την δευτέραν ένστασιν καθ’ ην η ανακοπή κατά του βουλεύματος των Πλημμελειοδικών ακύρως ησκήθη από μέρους του Εισαγγελέως, αφού το βούλευμα εξεδόθη συμφωνούντος του ανακριτού και του εισαγγελέως, η δε ανακοπή δεν περιείχεν ουδένα νεώτερον λόγον δικαιολογούσαν νομίμως την υποβολήν της. Συνεπώς το δικαστήριον κηρύξαν ταύτην ως διαδικαστικήν πράξιν άκυρον απήλλαξε τον Δήμαρχον της κατηγορίας.

ΤΟ πλήθος το οποίον ασφυκτικώς κατέκλυζε την αίθουσαν, συνεκρότησε μετά τούτο, διαδήλωσιν αρκετά ογκώδην, ήτις ενισχυθείσα καθ’ οδόν συνώδευσε τον Δήμαρχον μέχρι του Δημαρχείου, εκ του εξώστου του οποίου ο Δήμαρχος ηυχαρίστησε τους συγκεντρωθέντας, δηλώσας ότι είναι βαθύτατα συγκεκινημένος εκ των εκδηλώσεων και ότι αι εκδηλώσεις αυταί τον ενισχύουν εις το να εργασθή κατά το μέτρον των δυνάμεών του μετά μεγαλειτέρου φανατισμού και πίστεως δια την πρόοδον της πόλεως.