Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΟΧΘΕΣ περί την 8.30 εσπερινήν ώραν ο Ιωάννης Λυμπερόπουλος εκ Διαβολιτσίου, τη συνεργεία και της συζύγου του Βασιλικής, επετέθη κατά της θείας του Μαρίας συζύγου Αρ. Λυμπεροπούλου και δια ράβδου την ετραυμάτισεν εις την κεφαλήν. Αφορμή προς τούτο υπήρξε το γεγονός ότι κατηγγέλθη παρ’ αυτής διότι ούτος, εισελθών δια του ανοικτού παραθύρου εντός της οικίας, της αφήρεσεν εκ του υπογείου εν τυροβάρελον και δέκα κενούς σάκκους. Συλληφθείς ωδηγήθη ενώπιον του Εισαγγελέως.

-ΧΘΕΣ το εσπέρας η τακτική αμαξοστοιχία Αθηνών – Καλαμών παρέσυρε και διαμέλισε αμφοτέρους τους πόδας του εξ Ίσαρη δωδεκαετούς παιδός Βασ. Ιω. Ρούσαλη ολίγον έξωθι της Μεγαλοπόλεως. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας ανακόψας την ταχύτητα παρέλαβε τον σοβαρώς τραυματισθέντα παίδα και τον μετέφερεν εις την Μεγαλόπολιν.

-ΧΘΕΣ περί την 4ην απογευματινήν ενώ η τακτική αμαξοστοιχία Πατρών – Καλαμών ευρίσκετο μεταξύ Τζεφερεμίνης και Ζευγολατιού, η φορβάς του εκ Μελιγαλά Παναγ. Μακρή επί της οποίας ίππευον οι δύο μικροί υιοί του, αφηνιασθείσα εις μίαν στιγμήν εκ των κρότων της αμαξοστοιχίας εξεσφενδόνισε εις μεγάλην απόστασιν τους δύο μικρούς. Εκ της πτώσεως ετραυματίσθησαν οι παίδες κατά το μάλλον ή ήττον ελαφρώς, και εκ τινός λακτίσματος της φορβάδος ο εισπράκτωρ της αμαξοστοιχείας Κορόμπεης. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας ανέκοψε ταχύτητα και παραλαβών τους τραυματισθέντας τους μετέφερεν εις Μελιγαλά.