Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΥΝΗΛΘΟΝ χθες εις την αίθουσαν της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, εις γενικήν συνέλευσιν, τα μέλη του Συλλόγου των Καπνοπωλών και συνεζήτησαν σχετικώς με την υπ’ αριθμ. 14313 ε.έ. διαταγήν της Νομαρχίας Μεσσηνίας ζητούσης όπως οι υποβαλλόντες αιτήσεως χορηγήσεως αδείας πωλήσεως καπνού επισυνάψωσι και πιστοποιητικόν του Ταμείου Καλαμών, ενώ να εμφαίνηται ότι οι αιτούντες επλήρωσαν τον φόρον της πωλήσεως καπνού από του έτους 1927. Η γενική συνέλευσις κατήρτισε πενταμελή επιτροπήν ήτις εξουσιοδοτήθη να προβή εις καταλλήλους ενεργείας προς τακτοποιήσιν του ζητήματος τούτου.

-ΔΙΑ δημοσιευθέντος προεδρικού διατάγματος η κοινότης Φιλιατρών ανεγνωρίσθη ως Δήμος, επομένως εις την κοινότητα ταύτην θα ενεργηθώσιν εκλογαί προς ανάδειξιν δημάρχου και ουχί κοινοτικού συμβουλίου.

-ΚΑΤΑ το συνταχθέν επίσημον δελτίον της θνησιμότητος απεβίωσαν εν τη ημετέρα πόλει κατά τον λήξαντα μήνα Ιούνιον άτομα εν όλω 39 εκ διαφόρων ασθενειών, εκ των οποίων τα 16 άρρενα και τα λοιπά θήλυ. Κατά τον αντίστοιχον μήνα του παρελθόντος έτους απεβίωσαν άτομα 43.