Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

AYΡΙΟΝ 14ην τρέχοντος εορτάζει ο φερώνυμος ναός της «Ζωοδόχου Πηγής» των Γιαννιτσανίκων, κείμενος εις θέσιν «Σαλούφα» ή «Παναγίτσα», ανατολικώς της πλατείας των ασκήσεως περί τα 10 λεπτά της ώρας, την επέτειον της ανευρέσεως του αγιάσματος, γεγονότος συμβάντος προ τριετίας και οφειλομένου εις όραμα ευσεβούς γυναικός, δια του οποίου πλείστα θαύματα εγένοντο. Οι φιλόθρησκοι προσκαλούνται όπως μετάσχωσι της θείας μυσταγωγίας και απολαύσωσι το μαγευτικόν τοπίον εις ο κείται ο ναός.

-ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ δι’ Ευρώπην, Ιταλίαν, Γαλλίαν και Αγγλίαν ο έμπορος της πόλεώς μας κ. Νίκος Λιάππας δια προμήθειαν χειμερινών ειδών προς πλουτισμόν των καταστημάτων «Νίκος Λιάππας & Σία» Καλαμών και Μεσσήνης. Εις τα άνω καταστήματα πωλούνται εις τιμάς κόστους άπαντα τα καλοκαιρινά είδη.

-ΤΟ Υπουργείον Εσωτερικών ειδοποίησε χθες ότι δια δημοσιευθέντος διατάγματος ο συνοικισμός Παραπουγκίου απετέλεσε νέαν κοινότητα αποσπώμενος της κοινότητος Διαβολιτσίου. Ιδίαν κοινότητα απετέλεσαν ο συνοικισμός Μεταμορφώσεως αποσπώμενος της κοινότητος Λαχανάδος και ο συνοικισμός «Βασιλικό» αποσπώμενος της κοινότητος «Άνω Βασιλικό».

Το Υπουργείον παραγγέλλει την Νομαρχίαν να μεριμνήση αμέσως όπως ενεργηθώσιν εκλογαί προς ανάδειξιν συμβούλων και δια τας νέας ταύτας κοινότητας.