Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΟΧΘΕΣ περί την πρώτην μεταμεσημβρινήν ώραν ο εν τη συνοικία Ράχες κατοικών σωφέρ Βασίλειος Σασανάς, απήγαγεν εκουσίως την μόλις 17έτιδα Χριστίναν θυγατέρα Περικλ. Γκότση. Ο απαγωγεύς την εσπέραν της ιδίας ημέρας εγκατέλειψε την απαχθείσαν εις τινά ενταύθα οικίαν παρά την οδόν Φουρνέ επί τω προσχήματι, ότι θα επέστρεφε να την παραλάβη.

ΑΠΟ της ώρας όμως εκείνης εξηφανίσθη μη ενευρεθείς εισέτι παρά τας προσπαθείας της αστυνομίας προς ην κατηγγέλθη το γεγονός. Η απαχθείσα συλληφθείσα υπό της αστυνομίας μετά την προανάκρισίν της παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα παρ’ ου αφέθη ελευθέρα μέχρις της συλλήψεως του απαγωγέως.

-ΑΥΡΙΟΝ 20 Ιουλίου, εορτάζει η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού μεγαλοπρεπώς, την ετήσιαν πανήγυριν του Αγίου Προφήτου Ηλιού χοροστατούντος και ψάλλοντος αρμονικώτατα τα του χορού του εν Καλάμαις πρωτοψάλτου και ευγενούς Ιωάννου Κατζαΐτου κατά τον εσπερινόν και θείαν Λειτουργίαν. Θα εορτάσουν δε και τα σωματεία των Καφφεπωλών, Αμαξηλατών και Βαρελοποιών μετά των ιερών Σημαιών και Λαβάρων των.

Η Ιερά Μονή θα παρέξη πάσαν δυνατήν περιποίησιν και ευκολίαν εις τους προσερχομένους προσκυνητάς.