Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Τασιόπουλος εκ Μαυροματίου, μεταβάς εις το εις θέσιν «Ζευγολάτη» προικώον αυτού κτήμα, εύρεν εκεί τον πενθερόν του Κουβελάκην ασχολούμενον εις τον εμβολιασμόν μικρών δενδρυλλίων.  Παρατηρήσας δε τον πενθερόν του δια τινά λόγον και τινί δικαιώματι ασχολείται με αλλότρια συμφέροντα προεκλήθη μεταξύ των έρις, καθ’ ην ο Κουβελάκης μαντεύσας προφανώς επίθεσιν από μέρους του γαμβρού του ήρπασε το παραπλεύρως και επί τινός κορμού δένδρου ευρισκόμενον όπλον του και ετράπη εις φυγήν.

ΚΑΤΑ την φυγήν του όμως εις μίαν στιγμήν το δίκαννον προσκρούσαν εις τι δένδρον εξεπυρσοκρότησε και ετραυμάτισε τούτον εις την κοιλιακήν χώραν και εις τον μηρόν του αριστερού ποδός μάλλον σοφαρώς.

-ΠΡΟΧΘΕΣ ενώ ο Αθανάσιος Δημ. Κουρνιώτης ετών 25, κάτοικος Γκρούστεσι, αλώνιζεν έξωθι του χωρίου του, εις μίαν στιγμήν μαστιγώσας τον ίππον του ελακτίσθη παρ’ αυτού κατά την κοιλιακήν χώραν. Εκ του λακτίσματος όμως τούτου επηνέχθη ρήγμα εις τον σωλήνα εξ ου επήλθεν ακαριαίως ο θάνατος.

-ΧΘΕΣ την πρωίαν ανευρέθη εκτεθειμένον εις την θύραν του πρώτου δημοτικού σχολείου αρρένων αρτιγέννητον βρέφος θήλυ αβάπτιστον το οποίον παρεδόθη υπό της αστυνομίας εις την δημοτικήν αρχήν.