Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΟΧΘΕΣ η συνοικία Φυτειάς ανεστατώθη κυριολεκτικώς εκ συμπλοκής η οποία έλαβε χώραν μεταξύ των Γ. Βραχνού Σταμάτας συζύγου Α. Αντωνάκου, Δημήτρως συζύγου Γεωργ. Κυριάκου και Λέλας θυγατρός Γρ. Κολουμβάρη, κατά την οποίαν αλληλοεκτυπήθησαν και εξεμαλλιάσθησαν αι γυναίκες, εχρειάσθη δε η επέμβασις πολλών κατοίκων της συνοικίας και των καταφθασάντων αστυνομικών οργάνων δια να λυθή η συμπλοκή και αποκατασταθή η τάξις. Άπαντες οι ανωτέρω συνελήφθησαν και ωδηγήθησαν εις το αυτόφωρον Πταισματοδικείον καταδικασθέντες εις 48ωρον κράτησιν.

-ΧΘΕΣ ο παις Γ. Καπλάνης επωφεληθείς της ευκαιρίας του εφησυχάζοντος το απόγευμα εν τω οινομαγειρείω του Ευάγγ. Πασαλή εισήλθεν εντός αυτού και αφήρεσε περί τας δέκα πετσέτας φαγητού. Ανακαλυφθείς όμως και συλληφθείς κατόπιν υπό της αστυνομίας εδήλωσε ανακρινόμενος χαρακτηριστικώτατα ότι προέβη εις την εν λόγω κλοπήν δια να διδάξη τον Πασαλήν «να μη ξεμεσημεριάζη και αφήνει το μαγειρείον του εις την τύχην του…».

-ΣΥΝΕΛΘΟΥΣΑ χθες η επί των διατιμήσεων επιτροπή εκανόνισε την τιμήν των λευκών αλεύρων εις δραχμάς 10,20 και των πιτυρούχων εις δρχ. 8,96 κατ’ οκάν, του λευκού άρτου εις δρχ. 9,70 και του πιτυρούχου εις δρχ. 8 κατ’ οκάν. Εκανόνισε επίσης, εξαιρετικώς δια το Ζυθεστιατόριον παραλίας το «Πανελλήνιον» την τιμήν της μερίδος του κρέατος μίαν δραχμήν επί πλέον των ισχυουσών διατιμήσεων εφ’ όσον παιανίζη η μουσική και μόνον το εσπέρας. Η ισχύς της παρούσης άρχεται από σήμερον.