Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ Υπουργείον της Περιθάλψεως εζήτησε χθες επειγόντως πληροφορίας παρά της Νομαρχίας εάν εν τη περιφερεία της υπάρχουν απαλλοτριωθείσαι εκτάσεις δημόσιαι ή ιδιωτικαί προς ανέγερσιν αστικών συνοικισμών, ως και τον αριθμόν των στρεμμάτων εις τετραγωνικά μέτρα περί των τοποθεσιών και των απαλλοτριωθεισών εκτάσεων.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ πληροφορίαι επίσης δια τους ανεγερθέντας συνοικισμούς και δια τον αριθμόν των κατοικιών και των εν αυτοίς στεγασθεισών προσφυγικών οικογενειών.

ΕΝ τέλει ζητούνται πληροφορίαι πόσαι οικίαι θεωρούνται απαραίτητοι, προς συμπλήρωσιν της αποκαταστάσεως των αστικών πληθυσμών της περιφερείας των. Κατά τας πληροφορίας μας εν τη πόλει μας έχουν απαλλοτριωθή τα οικόπεδα των Πολυζ. Σταματέλου και Διαμαντοπούλου κείμενα εις την συνοικίαν «Ράχες».

-ΕΞΩΘΙ του χωρίου Πλατύ ηυτοκτόνησε βληθείς δια δικάννου κυνηγετικού όπλου ο εξ Αμερικής επιστρέψας και πάσχων εκ φυματιώσεως Ευστ. Βασιλ. Φωτίου.

-Ο Αθ. Γ. Σιώρης, υιός του εισηγητού της ενταύθα Νομαρχίας, εις εκ των καλλιτέρων υπαλλήλων της Αθηναϊκής Τραπέζης, προήχθη εις πράκτορα του εν Ιωαννίνοις Υποκαταστήματος της Τραπέζης Αθηνών.  Δια την επαξίαν ταύτην προαγωγήν το «Θάρρος» συγχαίρει τον προαχθέντα και τον ευτυχή πατέρα Σιώρην θερμώς.