Πυρετώδεις προετοιμασίες από το νέο υποψήφιο περιφερειάρχη Δ. Πτωχό

Πυρετώδεις προετοιμασίες από το νέο υποψήφιο περιφερειάρχη Δ. Πτωχό

Από ευχές και συγχαρητήρια γέμισε μέσα σε λίγα λεπτά από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του η σελίδα του Δημήτρη Πτωχού στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Στις 11.00 ακριβώς το πρωί της Παρασκευής εκδόθηκε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ., με την οποία δόθηκαν χρίσματα και στήριξη στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Και επίσημα ανακοινώθηκε ότι έπειτα «από εισήγηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, και με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη», η Νέα Δημοκρατία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού. Παραμένει άγνωστο, ωστόσο, αν θα δοθούν εξηγήσεις από το κόμμα για τους λόγους που έγινε άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και τη Δευτέρα, όπως θα διαβάσετε σε διπλανό άρθρο, θα δώσει συνέντευξη.

Έτοιμο σχεδόν το ψηφοδέλτιο
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, φίλοι, γνωστοί, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έσπευσαν να ευχηθούν στον Δημήτρη Πτωχό, με τον ίδιο εδώ και μέρες που έχει πάρει το «πράσινο φως» να έχει ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες για τον προεκλογικό αγώνα που έχει μπροστά του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου έχει συμπληρωθεί με παλιά, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, που είτε ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά είτε από τα δημοτικά αποφάσισαν πλέον να ασχοληθούν με τα περιφερειακά.

Ο Δημήτρης Πτωχός, γεννημένος το 1976, είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών από το ΕΜΠ. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, καθώς και ExC-Executive Education από το MIT SloanSchool. Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ, ενώ διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα Επιχειρησιακή Έρευνα και Τεχνολογίες Πληροφορικής.

Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία People. Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης. Είχε αναλάβει σημαντικές θέσεις στο πρωθυπουργικό επιτελείο επί Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο διατηρεί ισχυρές οικογενειακές σχέσεις.

Της Βίκυς Βετουλάκη