Συνεχίζεται ο «γαλάζιος» διχασμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνεχίζεται ο «γαλάζιος» διχασμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Όσο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΔ.

Τα… μαγειρέματα που συνεχίζονται στη Ν.Δ. για τον υποψήφιο περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο δείχνουν πως… ξινίζει το γεύμα που ετοιμάζεται, και αντί για νέα πανηγύρια, έπειτα από αυτά των εθνικών εκλογών, θα ξεκινήσει κυνήγι μαγισσών.

Σε κάθε περίπτωση ο εκλεκτός για τη Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και η ειρωνεία είναι ότι συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα απ’ όσα έγιναν στις εκλογές του 2019. Τότε, ο κ. Νίκας επικράτησε και με τη θερμή στήριξη του βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Βλάση, ενώ τώρα οι δύο πλευρές δε θέλουν να βλέπονται, μια και το όνομα του βουλευτή ήταν το επικρατέστερο για τη διαδοχή του κ. Νίκα.

Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Βλάσης δεν έχει εκδηλώσει επιθυμία για την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί το όνομα του Δημήτρη Πτωχού, που επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του “Θ”, δεν “τρελαίνεται από τη χαρά του” να αναλάβει τη θέση περιφερειάρχη.

Από την άλλη, στελέχη που πρόσκεινται στον Βλάση φροντίζουν να σημειώνουν πως με υποψήφιο τον Π. Νίκα η Περιφέρεια θα καταλήξει στον Π. Τατούλη και θα χαθεί για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Το πολύπλοκο θέμα αναμένεται να λυθεί σε κορυφαίο επίπεδο, καθώς θα ασχοληθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι, μιας και μιλάμε για την Πελοπόννησο, λόγο έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα πρέπει να καλύπτεται από την όποια υποψηφιότητα. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι στο άκουσμα του ονόματος του νυν περιφερειάρχη για εκ νέου υποψηφιότητα, βγάζει… σπυράκια.

Το θέμα, πάντως, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, θα λυθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, ενώ άμα τη λύσει του, είναι έτοιμος για συνέντευξη Τύπου ο Π. Νίκας.

Από την πλευρά του, δε, ο νυν περιφερειάρχης προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα, ο κύκλος του καταγγέλλει προσπάθειες «Σαμαροποίησης» της Περιφέρειας, ενώ διαδίδεται ότι πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νίκα (ικανός αριθμός) αρνούνται να μετακομίσουν σε ένα νέο σχήμα με επικεφαλής τον Δ. Πτωχό.

Α.Π.