Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ. τα κέντρα αποφάσεων για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) οι προετοιμασίες για τη μάχη της Αυτοδιοίκησης έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά στην Κουμουνδούρου η προεργασία έχει μείνει στην προεκλογική περίοδο, καθώς άπαντες στο ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με την εκλογή της νέας κομματικής ηγεσίας.

Βέβαια, ακόμα και εκεί υπάρχουν κάποια πρώτα αποτελέσματα. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι το πρώτο όνομα που έχει ακουστεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Λακωνίας, Σταύρου Αραχωβίτη.

Από την άλλη, η ευθεία στήριξη σε υποψηφίους σε όλες τις Περιφέρειες και σε συγκεκριμένα πρόσωπα μόνο σε μερικούς μεγάλους Δήμους της χώρας, καθώς και η πολύ πιο χαλαρή προώθηση υποψηφιοτήτων σε μικρότερους Δήμους, είναι το διπλό σκεπτικό της Ν.Δ., στις συσκέψεις προετοιμασίας για τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο.

Στο ΠΑΣΟΚ, βασικός στόχος είναι να καταγραφεί η ανατροπή σκηνικού στο κεντροαριστερό πεδίο, με την καθαρή επικράτηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, να αναδειχθούν και οι διαχωριστικές γραμμές απέναντι στη Ν.Δ. Πάντως, κομματικά χρίσματα θα δοθούν μόνο στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους που έχουν συμβολισμό πέραν του τοπικού- δηλαδή μετρούν ως παρουσίες στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

Και η επιλογή αυτή έχει να κάνει με την ευρύτερη στρατηγική του κόμματος για ολική επαναφορά του, με ορίζοντα τις ευρωεκλογές: στόχος είναι, σε αυτές τις επιλογές, να μην παρουσιαστεί η ευκαιρία μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζοντας αφενός πως οι πασοκικές δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση είναι ισχυρότερες και αφετέρου πως στην Κουμουνδούρου αυτήν την περίοδο, σε μεγάλο βαθμό, ασχολούνται με τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Οι πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει, και στην πρώτη επαφή των μελών της αρμόδιας Επιτροπής, αφορούσαν και ονόματα. Ειδικότερα, για την Πελοπόννησο τα ονόματα που τέθηκαν στο τραπέζι είναι της υποψήφιας βουλευτή Κορινθίας, Κατερίνας Ταγαρά και του τέως βουλευτή Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αδαμόπουλου.

Βέβαια, τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, δεδομένου ότι στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι είναι και μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Α.Π.